Expo World

Целият свят в едно изложение

Проф. Мермерски разкри пред екрана тайната на младостта

Освен еликсира на младостта професорът показа и лек за високо кръвно налягане

Рецептата за младостта и дълголетието разкри проф. Мермерски в ефира на bTV, съобщи inews.bg . „Това го пият само боговете на Витоша“, обърна се професорът към водещите Антон Хекимян и Биляна Гавазова.

Каква е тайната – домашно червено вино, 12-13 стръка пресен магданоз, 2 лъжици ябълков оцет и се вари на бавен огън, така че да ври 6 минути, сваля се от огъня и после му се слагат 350 гр мед, каза пред водещите Антон Хекимян и Биляна Гавазова.

Проф. Мермерски обясни, че това питие помага при напрегната работа, за укрепване на имунната система и при хора с напрегната работа. Пие се 3 пъти на ден по две супени лъжици. То издържа и запазва качествата си, дори и да не стои в хладилник.

Освен еликсира на младостта професорът показа и лек за високо кръвно налягане. „В ябълков оцет се слага едно добре сварено яйце, стои 24 часа, после се измива, обелва се и се изяжда. Тя обаче не е подходяща за хора, алергични към яйца“, уточни проф. Мермерски.

Прополисът пък предпазва от кариес и кървене на венците. Чай от широколистен живовляк помага на диабетици да свалят кръвната захар. Антибиотиците не унищожават вирусите, прополисът – да!  Хумата пък лекува херпес зостре, обясни проф. Мермерски.

Когато имате киселини, няколко дни яжте печени картофи; помагат, а съдържат и витамин С. При препиване и преяждане той препоръчва ден-два да се ядат само мандарини, защото при ядене на повече месо, перисталтиката на червата спира. Необходима е целулоза, има я и в зелето. Два килограма мандарини на ден оправяли нещата.