Expo World

Целият свят в едно изложение

Кметът на София със специална награда от VIP BUSINESS AWARDS 2015

Ресорни министри и депутати ще връчат наградите по време на церемонията

Кметът на София – г-жа Йорданка Фандъкова, ще получи специалната награда за Местна власт, подкрепяща развитието на бизнеса по време на церемонията за наградите V.I.P. BUSINESS Awards 2015 на 5 март т.г. в хотел Кемпниски София. 

Конкурсът ще поощри и усилията на местната власт в малки общини, положили усилия за развитието на бизнеса в региона. Журито определи община Иваново, в Русенска област, да спечели престижната награда. През последните две години общината е изпълнила над 20 проекта, свързани с ремонт на общинската пътна мрежа, общински сграден фонд, благоустройство на населените места на територията на общината и подкрепа на заетостта.

Общинска администрация Иваново, начело с кмета Георги Миланов, работи ежедневно по съкращаване на сроковете за обслужване и въвеждане на нови облекчени форми и процедури за административно обслужване, което спомага за улесняване на бизнеса и ограничаване на административните трудности при предоставяне на общински услуги. 

Друга специална награда ще отличи Министерството на образованието за Учебните тренировъчни предприятия за интегрирането на компетентността „предприемчивост и инициативност“ на децата до 18 години. 

Ресорни министри и депутати ще връчат наградите по време на церемонията. 

Конкурсът ще отличи компании, постигнали значими постижения в развитието на бизнеса в сферите на хранителната промишленост, рециклирането, тесктилната индустрия, козметичната индустрия, финансовия сектор, строителния и имотния сектор, иновациите в медицината и други.  

Сред номинираните компании е фирма МАКСКОМ ЕООД, създадена през 1996 г. с основен предмет на дейност внос и търговия на едро с велосипеди. Същата година започва реализацията на собствено производство. През 2006 г. бележи и старта на най-големия инвестиционен проект на дружеството – строежа на нова производствено-административна база в гр. Пловдив. Тя се разполага на 65 000 кв. м., от които 27 000 кв. м. застроена площ. Цялата инвестиция възлиза на 30 милиона лева. Над 94% от произведената продукция намира своите клиенти основно в страни членки на Европейския съюз.  

Номинация получи и фирма „ОЛИНЕЗА” ООД , която е предпочитан партньор за всички търговски вериги (национални, локални и международни) и търговците на едро в цялата страна, както и за международни клиенти от много страни в Европейския съюз, Канада, Русия, Китай и др.  Фирмата е един от лидерите в производството на храни на българския пазар.

Козметичната индустрия е представена от „Роза Импекс“ ООД, която има 24 годишна история. Фирмата е сред лидерите в козметичния бранш в страната – има  модерна производствена база, в която работят близо 200 души и се произвеждат повече от  300 козметични артикула. Продуктите  с марката “Роза Импекс” отдавна са известни на  потребителите в България, Европа – Франция, Испания, Италия, Австрия, Белгия,Кипър, Полша, Гърция, Румъния, Русия, Украйна и  бившите страни от  ОНД,  в Близкия и Далечния Изток, в Африка.  

Почти 90% от продукцията на фирмата се реализира на  външния пазар в повече от 30 държави.

Медицнската индустрия е представена в номинациите от фирма ИНТЕР БИЗНЕС`91 ЕООД, която е на българския  пазар от 1992 г. Основният предмет на дейност е доставка и търговия с медицинска апаратура и резервни части, диагностични тестове и реактиви, медицински изделия и консумативи.      От началото на 2014 г. компанията въвежда мащабен, пилотен за България, проект за ТЕЛЕМЕДИЦИНА. Това е специализирана апаратура за телемонирингово диагностициране и проследяване на кардиологични заболявания –  производство на „ПРО Плюс” Полша. Тази високотехнологична здравна услуга осигурява денонощни дежурства на лекари – кардиолози и медицински сестри, които проследяват състоянието на пациенти в сърдечно-съдов здравен риск. 

Друга номинация получи  „Институт за клинични експертизи – България” АД (ИКЕ-България) е създаден през 2002 год. Това е първата фирма в Източна Европа за клинични проучвания на козметични продукти. Фирмата прилага добри клинични практики и е сертифицирана по EN ISO 9001:2008 от „INTERTEK”.

 

Повече информация и критерии – в нашия сайт: www.vipcompr.com