Expo World

Целият свят в едно изложение

Детски образователен център за водата

В музея Земята и хората ще има специални кътчета за малките

На 20,21,22 март в национален музей „Земята и хората“ ще се състои Детски образователен център за водата. Инициативата се организира по случай 22 март – световен ден на водата от сдружение „Аз обичам водата“ и Българска асоциация по водите с подкрепата на Министерство на околната среда и водите и Столична община.

В експозиционната зала на музея ще се обособят разнообразни занимателни кътове за деца от всички възрасти – ателиета, работилници, лаборатории, интерактивни сцени с приказки и любимите анимационни герои Капчо и Капчица от детските познавателни книжки на дружество „Софийска вода“. Малките посетители ще имат възможност сами да майсторят предмети по традиционни занаятчийски технологии, да рисуват и моделират на водна тематика, да издигнат макети на градове с реки, да се пробват в изкуството декупаж. Най-любознателните ще  правят опити и експерименти, за да изследват химичните и физични свойства на водата, а най-смелите – ще вземат първи уроци за реакция при водни бедствия от патрулите на Водоспасителната служба при БЧК.В събота и неделя на 21 и 22 март всички посетители  ще имат възможност да измерят нивата на водно съдържание в своя организъм, ако се включат в акцията Н2Обичам, инициатива на сдружение „Аз обичам водата“ и компания „Девин“.

Участието в Детски образователен център за водата е напълно безплатно като с приоритет са посетителите с предварителна електронна заявка на адрес:

http://waterbridge.info/2886/news/%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B5%D1%8F-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D1%85%D0%BE/

 

Пълната програма на събитията в Седмицата на водата следете на сайта  www.waterbridge.info.

Партньори на събитието „Седмица на водата“ са Министерство на околната среда и водите (МОСВ), Столrчна община, Копирен центърМания принт“, дружество „Софийска вода“, компаниите „Девин“, „Енлайтмент“, „ПАЙПЛАЙФ България“, „ЩайнцойгКерамо“.