Expo World

Целият свят в едно изложение

Фестивал за туризъм и приключения

Организира се от Националния туристически клъстер

Националният туристически клъстер организира Фестивал за туризъм и забавления “Българският пътеводител“. Фестивалът ще се проведе на 28 март 2015 г. в гр. София, Фабрика 126 – място за културни събития и прояви. Събитието е насочено към всички туристи и любители на пътуването, почивката и приключенията.

В различни тематични зали и пространства общини и туристически организации от България ще представят отделни дестинации и възможности за туризъм в страната. Темата „Море и летен туризъм“ ще ви пренесе в разгара на лятото, където с коктейл в ръка разпускате край басейна на някой хотел. „Планината“ ще ви зареди с прохладната свежест и ще разкрие възможностите за пешеходен туризъм, спорт и приключения. В залата, посветена на балнеологията, ще почувствате лечебната сила на водата и ще намерите предложенията на най-добрите спа хотели в страната. С отделни пространства ще бъдат представени културно-историческия туризъм, приключенски и екстремен туризъм и др.

По време на фестивала ще бъде представен и иновативният туристически портал „Българският пътеводител“ – www.bg-guide.org, който обединява най-съвременните информационни и комуникационни технологии и се отличава с модерен дизайн, професионални фотографии и авторски текстове на множество природни и исторически забележителности в България.

Национален туристически клъстер „Българският пътеводител“ е сдружение с нестопанска цел, което обединява различни организации в областта на туризма и съпътстващите го сфери – туроператори, хотели, къщи за гости, неправителствени организации, и други. Мисията на клъстера е насочена към устойчиво развитие, интегриране и популяризиране на всички форми на специализирания туризъм в България.