Expo World

Целият свят в едно изложение

Посолство на Алжир

Алжир-красиви крайбрежия, уникални пейзажи, древна култура-

Посолството на Алжир в София е на адрес:

ул. Славянска, 16
1087 София
тел.: (02) 980 22 50
факс: (02) 981 03 28
E-mail: ambalgsf@mbox.contact.bg

Алжир е една от най-големите страни в Африка и е сред световните лидери в добива на нефт и природен газ. Предлага на туристите съчетание от красиви крайбрежия, живописни планини и уникални пустинни пейзажи. Градските центрове представляват смесица между изтока, запада и юга. Съчетават европейска подреденост, азиатски колорит и африканска непринуденост. Алжир е една от развитите и богати страни на континента. Малко са страните в Африка, които могат да се сравняват с Алжир по отношение на своята здравна и образователна система.

Алжир е сред развитите и богати африкански страни. Тук стандартът на живот е доста по-нисък в сравнение със Западна Европа, но доста по-висок от този в повечето страни на африканския континент. Най-важни за икономиката на страната са добивът и износ на петрол и природен газ, както и отрасли като селското стопанство и туризма.

Пустинната вътрешност на Алжир  е пленяваща. Пустинята Сахара се е разпростряла тук с цялата си прелест и великолепие. Огромни дюни от златист пясък се издигат на 20, 30, а на места дори и на 50 метра височина. Насред изпепеляващите пейзажи на пустинята се издига хребетът Тасили Н’Аджер. Заради природната си красота мястото е обявено за национален парк.

Национален парк Шреа е едно от най-красивите места в пределите на Атласките планини. Поради голямата си надморска височина паркът е добро решение ако търсите начин как да се измъткнете от жегата, която обхваща крайбрежните райони през лятото.

Столицата Алжир е един невероятен град, на който задължително трябва да отделите достатъчно време. Ще останете приятно очаровани от съчетанието на различни култури. Градът е голям, модерен и изглежда като една странна смесица от европейски, африкански и арабски град. Причината се крие в това, че тук се събират на едно място култури от три континента.

Кое е най-доброто време за туризъм в Алжир? До голяма степен отговорът на този въпрос зависи от това коя част на страната желаете да посетите. Така например на юг от Атласките планини най-приятното време от годината за туризъм е зимното полугодие от октомври до април, когато температурите са най-приятни. По крайбрежието климатичните условия обаче са съвсем различни. В северните части на страната (включително столицата Алжир) предлага най-добри условия за туризъм през месеците май, юни, септември и октомври.