Expo World

Целият свят в едно изложение

Посолство на Аржентина в София

Аржентина отвъд тангото и футбола

Посолството на Аржентина в София:

бул. Драган Цанков, 36 Интерпред, бл. Б, ет. 8 , пк. 635
1087 София
тел.: (02) 971 25 39
факс: (02) 969 3028
E-mail: arebulg@online.bg

 Аржентина е една от най-удивителни латиноамерикански страни. Тя поразява с пленителните си пейзажи и уникални природни богатства. Aтлантическото крайбрежие и заснежени върхове на Андите, необятните равнини на величествена Патагония и спиращите дъха вдопади Игуасу са само част от този пъстър микс от природна красота – истинска радост за душата на всеки запален пътешественик.

Аржентина предлага чудесни условия за всякакъв вид туризъм. Любителите на слънцето и морските емоции могат с наслада да почиват в някой от прекрасните летни курорти Мар дел плата и Пинамар. Ако сте почитатели на виното се отправете към регионите около оживения град Мендоса, които се славят с производство на превъзходно вино. В невероятния планински курорт Барлиоче, прочут като един от най-добрите курорти в цяла Латинска Америка, можете да покарате ски и сноуборд през зимата и да се насладите на пълноценен отдих на брега на езерото Науел Уапи през останалата част от годината. Ако сте спортни ентусиасти, тук има възможности за колоездене, пешеходен туризъм, рафтинг и риболов. Уникално изживяване е и посещението на Огнената земя Терра дел Фуего, която е най-южната област в страната и най-близката точка до Антарктида. Срещата с пингвините и огромното разнообразие на дивата природа в потъналия в кристални ледници район предизвикват незабравими емоции. Сред всичко това изпъква космополитната аржентинската столица Буенос Айрес – един съвременен и пулсиращ град, изпълнен с много живот и енергия. В нея можете да усетите колко е страстно аржентинското танго, колко горещи и темпераментни са местните жители и колко силно обичат футбола, вкусната храна и забавленията.

Разположена в Южна Америка на площ от 2 780 092 кв. км, Аржентина граничи с Чили, Боливия, Бразилия, Парагвай, Уругвай и Атлантическия океан. Дължината й от север на юг е 3 700 км, а от изток на запад – 1 425 км. Столицата на страната е Буенос Айрес.
Населението на Аржентина днес наброява приблизително 40 млн души.

 Визи

Въз основа на Споразумението, подписано в Буенос Айрес на 14.03.2006 г. между Република България и Република Аржентина за премахване на визите за обикновените паспорти, гражданите на двете страни, които притежават валидни обикновени паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на България и Аржентина без виза за срок до не по-дълъг от 90 дни, в рамките на шест месеца.