Expo World

Целият свят в едно изложение

Москов: Системата страда от непрозрачност и лошо финансиране

Моделът на работа на ишлеме родил цяло поколение алчни лекари

Министерството ще формира и ще определи кои заболявания в кои пакети ще влизат, но Лекарският съюз е този, който трябва да изработи и приложи стандартите, по които трябва да се провежда лечението и тук изцяло разчитаме на високата ви експертиза, заяви Москов.

 

Според него лекарите в България са били жертва на политическа недобросъвестност, която е довела до изкуственото разделяне и противопоставяне на различните специалности, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

 

Тази политика превърна лекарите във високообразован пролетариат и аз се радвам, че БЛС вижда реалните проблеми и има волята да ги реши. В момента системата страда от непрозрачност и лошо финансиране, допълни министърът.

 

Проф. Гудев, председател на борда по кардиология, подкрепи волята на Москов да премахне „модела на работа на ишлеме, който в България хипертрофира” и роди цяло поколение, не заможни, а алчни лекари.

 

Няма нито един ангажимент, който моят екип да е поел пред Българския лекарски съюз и да не е изпълнил, заяви Москов в подкрепа на тезата си, че министерството, гилдията и академичната общност трябва да работят в тясна симбиоза, за да съчетаят високите медицински познания с реалната сила и власт на БЛС, и да върнат достойнството на професията и доверието на пациента.

 

 

DarikNews.bg