Expo World

Целият свят в едно изложение

AVON отново срещу рака на гърдата

Специалисти от цял свят ще се запознаят с иновации, с които могат да подобрят лечението на болестта в своята страна

Фондацията за жени на AVON стартира за трети пореден път своята глобална клинична програма за борба срещу рака на гърдата, която изпраща специалисти от различни държави на обучение в САЩ. Кандидати от всички страни (без САЩ) ще се борят за общо 20 места и ще получат уникалната възможност да се обучават в престижни медицински заведения. Целта на програмата е развитието и придобиването на важни умения, които специалистите да приложат в своята държава, като така подобрят лечението на рака на гърдата.

Интензивната четириседмична програма обхваща обучения по хирургия, патология, радиология, медицинска онкология и клинични проучвания. Кандидатите ще бъдат подробно проучени от борда на Фондацията за жени на AVON, като най-добрите от тях ще бъдат препоръчани от други експерти в сферата на борбата с рака на гърдата. Финалистите ще получат стипендия, която покрива разходите им за престой и самолетни билети, вкл. лични разходи.

През 2014 г. в рамките на второто издание на програмата България беше представена от д-р Недялка Великова, специалист по лъчетерапия към Специализираната болница за активно лечение по онкология в София. Тя стана първият представител на страната ни сред общо 23 участника в рамките на стипендиантската програма за борба с рака на гърдата на Фондацията за жени на AVON, като се пребори с конкуренция от специалисти от цял свят.

“Програмата на AVON е страхотна възможност да се запознаеш отблизо с постиженията в областта на онкологията в едни от най-реномираните центрове в Щатите. Престоят ми в Presbyterian Hospital New York промени цялостния ми поглед върху заболяването. Хората, с които работихме, ми показаха, че борбата срещу рака на гърдата тепърва предстои, че има толкова много възможности, открития и изследвания, които с много упоритост, желание и труд можем да въведем и в България“, коментира д-р Великова.

За да кандидатстват за стипендията, медицинските специалисти, които живеят извън Съединените Щати, следва да изпратят кандидатурите си за участие в Клиничната обучителна програма на AVON за борба срещу рака на гърдата до 9 септември, 2015 г. Повече информация за условията за участие е налична на официалния сайт на фондацията:

http://www.avonfoundation.org/causes/breast-cancer-crusade/funding/global-scholars-program-guidelines/

 

 

За AVON

AVON е компания, която повече от 125 години застава зад красотата, иновациите, оптимизма и преди всичко – в подкрепа на всяка жена. С годишни приходи от почти 9 милиарда долара, AVON предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни независими Представители в целия свят. Продуктовата линия на компанията включва козметика, аксесоари и продукти за дома, разпределени в добре познатите козметични серии AVON Color, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. Повече за AVON и продуктите може да научите на адрес www.avon.bg, както и на Facebook страницата на компанията – https://www.facebook.com/AVONbulgaria. 

 

За кампанията на AVON срещу рака на гърдата в България:

Благодарение на последователните усилия на АVON информираността по темата и достъпната ранна диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват. За 14 години в рамките на кампанията „От любов към живота” са дарени близо 1 400 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 48 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 3800 нови случая. Усилията на кампанията до 2014 г. са насочени изцяло в посока ранна диагностика на българката, защото ракът на гърдата е 100 % лечим, ако бъде открит навреме.