Expo World

Целият свят в едно изложение

Здравето на българина – на фокус

Правят проучване в десет града на страната

В град Русе на 14-ти септември ще се проведе  проучване “За нашето зраве”, като част от Националната кампания за проучване здравето на българина.  Първите анкети ще бъдат раздадени от 11:00 часа, на площад Свобода, пред Съдебната палата.

 Анкетата ще покаже грижат ли се за себе си русенци, спортуват ли, какъв процент спадат към рисковите групи-стрес, тютюнопушене, употреба на алкохол и вредни храни и др.

 

“Отделете една минута от времето си за попълване на анкетата и дайте своя принос за здравето на нацията” – призовават организаторите.

Това направиха над 400 бургазлии , над 350 жители на Стара Загора. Резултатите за тези градове с а вече на лице и хората могат да видят опасностите за тяхното здраве и начините за тяхното предотвратяване. Подробно за резултатите в двата града вижте на сайта www.ahd.bg.

Проучването ще обхване десет големи български града, а национално представително изследване на онлайн населението се извършва на адрес www.ahd.bg.

 

Кампанията се осъществява  по инициатива на „Асоциацията на производителите и вносителите на хранителни добавки в България” /АПВХДБ/ и е подкрепена от Български Фармацевтичен съюз

Първи по смъртност, причинени от инфаркт и инсулт в Европа, най-ранна смъртност на населението като цяло, един на всеки трима българи страда от здравословни проблеми, а с увеличаване на възрастта, възприемането на здравния статус се приема повече от отрицателно.

Едва ли тази черна статистика ще изненада някого, но тъкмо тя е причината „Асоциацията на производителите и вносителите на хранителни добавки в България”/АПВХДБ/, да постави темата за здравето пред всеки един българин, да провокира в него разбиране и желание за профилактика и превенция, чрез физическа активност, рационално хранене и приемане на хранителни добавки. Комбинацията от тези три активности, се оказва най-прекият и безболезнен път към намаляване факторите, водещи до заболявания и повишава жизнеността и здравето на нацията, както от своя страна недвусмислено доказват статистическите данни при най-здравите народи в Европа.

 

„Прекален светец и Богу не е драг!“. Националната кампанията за „Нашето здраве“ няма за цел да натовари допълнително и без това стресираното ежедневие на хората, като ги кара да изпитват вина, че не полагат достатъчно усилия и до голяма степен сами си вредят с начина си на живот. Напротив! Напълно наясно сме, че в днешното забързано ежедневие, хората биха оценили всякаква допълнителна информация и помощ, в стремежа си към по-добър живот. Тук се явява и нашата роля – да дадем на хората възможността да направят своя информиран избор как да си помогнат чрез профилактика и превенция според това, кое е най-удачно за тях и начина на живот, който водят. Надяваме се да успеем!“, сподели председателят на Асоциацията, г-н Огнян Радев.

 

Асоциациятана Производителите и Вносителите на Хранителни Добавки в България (АПВХДБ) е създадена през 2004 год.. Тя обединява 25 от водещите производители  и вносители на хранителни добавки, които представляват 80% от българския пазар.

АПВХДБ е член на EHPM (Европейска Федерация на Асоциациите на Производители на Продукти за Здравето) и IADSA (Международен Алианс на Асоциациите на Хранителните Добавки)

 

Основната цел, която си поставя Асоциацията с проучването “За нашето здраве” е, да постави на фокус темата за здравето пред всеки един българин и да провокира в него разбиране и желание за профилактика и превенция, чрез физическа активност, рационално хранене и приемане на натурални екстракти под формата на хранителни добавки. Комбинацията от тези три активности, се оказва най-прекият и безболезнен път към намаляване факторите, водещи до заболявания и повишава жизнеността и здравето на нацията, както от своя страна недвусмислено доказват статистическите данни при най-здравите народи в Европа.