Expo World

Целият свят в едно изложение

Посолство на Дания в София

Според редица проучвания Дания е една от най-щастливите страни

Посолство на ДАНИЯ в София

бул. Княз Дондуков, 54
П.К. 1393
1504 София
тел.: (02) 917 01 00
факс: (02) 980 99 01
E-mail: sofamb@um.dk
Web: http://www.ambsofia.um.dk/da

Според много международни проучвания, Дания е сред най-щастливите места по света, където хората се чувстват най-добре.  Тук ще видите прекрасни места, висока култура, удивителни световнопризнати ресторанти и ще можете да се отдадете на редица интересни занимания. Копенхаген е един от скандинавските градове, които могат да се похвалят с ресторанти, които притежават звезди Мишелин. Ресторантът Нома дори има две такива. Тази година заведението бе обявено за трети път за най-добрия ресторант в света. Легото е измислено в Дания и какво по-добро място да посетите парк, посветен на световноизвестните цветни блокчета от родината му. Според едно проучване, Леголенд в Билунд е третото най-популярно място в Дания. Както сигурно се досещате, тук е пълно с правоъгълни забавления за цялото семейство.

Един от най-известните разказвачи на приказки е датчанин и това е Ханс Кристиан Андерсен. В неговия роден град Одензе можете да се върнете към спомените си от детството, посещавайки дома, в който писателят е живял като малък, както и музея, посветен на него.

Паркът Тиволи е вторият най-стар увеселителен парк в света. Тук има 29 съоръжения, великолепни градини и много вкусна храна. На това място редовно се провеждат концерти и често има доста зрелищни фойерверки.

Много са нещата, които можете да видите в тази красива, зелена страна.