Expo World

Целият свят в едно изложение

Посолство на Естония в София

Пролетта и есента са идеалните месеци, за да се види невероятната красота на тази страна

Посолство на ЕСТОНИЯ в София

ул. Бачо Киро, 26-30, ет. 6
1000 София
тел.: (02) 937 99 00
факс: (02) 937 99 09
Е-mail: embassy.sofia@mfa.ee

 

 

Естония е невероятно красива страна и затова все повече хора я предпочитат за своята почивка. Тази малка държава има  богати традиции и история, както и  модерни съоръжения за забавления.

Естония е многостранна страна, която ще задоволи вкусовете дори и на най-претенциозния посетител. Има старинни отбранителни стени, средновековни крепости и калдъръмени улички с паркове и много зеленина, романтични крайбрежия, дълбоки гори, пясъчни плажове, дървени мелници, модерни хотели, луксозни ресторанти и ферми за селски туризъм.

Четирите сезона са отчетливо представени в Естония и предоставят възможности за практикуване на много дейности. Зимите обикновено са снежни и осигуряват добри условия за ски ваканции. Пролетта и есента са идеалните природни сезони за любителите на природата, разцъфващият май и колоритният септември са особено приятни. Естонските лета привличат посетителите с топлите си езера и бели нощи.

 Площта, заемана от Естония възлиза на 45 227 km2 и е близка до тази на Нидерландия, но населението й (1.4 милиона) е десет пъти по-малко.

Продължителността на най-дългия ден през лятото е над 19 часа, докато най-краткият зимен ден продължава едва шест часа. През нощта не е напълно тъмно от началото на май до края на юли.

В територията на Естония са включени над 1 500 острова, 1 000 езера (5 процента от територията на Естония), 7 000 реки и потоци. Блатата и залесените тресавища от различен вид покриват над една пета от територията на страната