Expo World

Целият свят в едно изложение

Утре е Световният ден на недоносените бебета

Световният ден се отбелязва в повече от 60 страни всяка година

Фондация „Нашите недоносени деца“ ще представи утре на специална пресконференция първия по рода си в Европа цялостен наръчник за родители на недоносени деца „Всичко за недоносените бебета” и онлайн платформа за бърз и лесен достъп до информация.

Пресконференцията ще се проведе на 17 ноември 2015 г. от 11:00 часа в Пресклуб на Национален дворец на културата (пл. „България” №1, вход А4).

В официалното представяне на резултата от дългогодишните усилия на множество специалисти и доброволци и една реализирана мечта на родителите на недоносени деца – наръчник и онлайн платформа „Всичко за недоносените бебета”, ще вземат участие: представители на Фондация „Нашите недоносени деца”, водещи неонатолози, сред които д-р Таня Праматарова, началник на Отделението по неонатология в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” – гр. Сливен, Елена Кръстева, психолог и консултант по кърмене към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене”.

Световният ден се отбелязва ежегодно в повече от 60 страни от цял свят, като в България се провежда 4-то поредно честване. Въпреки широката обществена подкрепа към каузата на недоносените деца в България, много родители продължават да се сблъскват с предизвикателствата на преждевременното раждане, без да имат достъп до необходимата им информация. Именно поради това, Фондация „Нашите недоносени деца” разработи първия систематизиран източник на информация за родители – наръчник и онлайн платформа „Всичко за недоносените бебета”.