Expo World

Целият свят в едно изложение

Боровец отново празнува Световния ден на снега

Тази събота “отваря врати” за сезона и фристайл паркът на Боровец – Промо Парк Бороспорт

На 16 януари  2016  Боровец отново  ще стане част от големия световен снежен празник – Световния ден на снега. Това  е петото издание на глобалния снежен празник, който с всяка изминала година събира все повече привърженици и участници по целия свят.

До момента с четирите си издания Световният ден на снега събра над 591 хиляди участника – част от 645 събития в 45 страни.

Специално за празника в Боровец дневните лифт карти за деца до 12 години ще бъдат на символичната цена от 1 лев. Вратите на детския снежен парк Борокидс ще бъдат отворени за най-малките гости на курорта, които ще получат безплатни екипировка и уроци. Възможност да направят своите първи стъпки в ските и сноуборда ще имат и по-големите – безплатно обучениеще бъде предоставено на начинаещи скиори и сноубордисти от всички възрасти от ски и сноуборд училище “Бороспорт”.

Събитието се провежда всяка година по инициатива на Международната федерация по ски – FIS, а Боровец е сред курортите, които участват в празника от самото му начало.

Тази събота “отваря врати” за сезона и фристайл паркът на Боровец – Промо Парк Бороспорт, който се намира в централната част на курорта, срещу хотел “Рила”. За всички любители на по-екстремните усещания екипът на Парка ще даде безплатни уроци по фристайл сноуборд, а професионалистите ще направят демо скокове на Еър Бега.

.

Още една инициатива с цел популяризиране на ски спорта сред българските деца ще се проведе за пореден път в Боровец. Това е програмата “Научи се да караш ски”, която се организира от Министерство на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, и със съдействието на Българската Федерация по Ски. Тя е насочена към деца от 1 до 4 клас и цели да запознае малчуганите с магията на белите спортове.