Expo World

Целият свят в едно изложение

Почетно консулство на Канада в София

В Канада живее и работи голяма българска общност

 Почетно консулство на Канада в София

ул. Московска, 9, ет. 1
София
тел.: (02) 969 97 10
факс: (02) 981 60 81
E-mail: general@canada-bg.org

 

Канада  е разположена в северната част на континента Северна Америка. На юг и на северозапад граничи със Съединените американски щати. Страната е обект на емиграция на хора от много други държави по света.

Въпреки, че е сравнително нова държава с история от около 140 години, Канада е една от добре развитите в икономическо отношение страни. Нарежда се на 9-то място по брутен вътрешен продукт. По площ е изпреварена само от Русия, а по население заема 36-то място. Членка е на едни от най-големите и значими световни организации като Г8 и НАТО. Ето защо и много хора търсят именно работа в Канада и имигрират.

Страната е федерация, съставена от десет провинции и три територии. Освен това е едновременно парламентарна демокрация и конституционна монархия, което означава, че държавният глава е монарх. В момента това е кралица Елизабет II. Разбира се това не е повод за имиграция в страната.

Страната заема площ от повече от 5800 км и включва шест часови пояса. По-голямата част от населението живее и работи в южната част на страната, близо до границата със САЩ, или е имигрирало с цел намиране на работа. Повече от 60% от жителите имат европейски произход. Те са предимно с британски и френски корени. Това е и причината Канада да е двуезична. Официалните езици, английски и френски, се говорят от цялото население на страната. Същото важи и за хората, избрали емиграция в Канада.

Столица: Отава
Най-голям град: Торонто
Официален език: английски и френски
Население: 33 286 000
Площ: 9 984 670 кв. км
Валута: канадски долар (CAD)
Интернет домейн: .ca