Expo World

Целият свят в едно изложение

Посолство на Южна Корея в София

Южна Корея – едно дълго и екзотично пътуване

  • Посолство на КОРЕЯ ЮЖНА  в София

бул. Драган Цанков 36, ет. 7А, Интрепред
1040 София
тел.: (02) 971 21 81
факс: (02) 971 33 88
E-mail: korean-embassy@mofat.go.kr

Южна Корея е страна, която силно прогресира.

В столицата Сеул, стремежът към напредък се  усеща най-силно. Кипящата енергия на мегаполиса се чувства навсякъде. Вътрешността на страната е изпълнена с древни храмове, живописни планини, буйни оризища и китни риболовни селца.

Южна Корея е разположена на площ от близо 48 500 кв.км. в Източна Азия и заема най-южната част на Корейския полуостров. Страната може да бъде разделена на четири региона: източен регион – съставен от високи планински вериги и тесни крайбрежни равнини; западен регион – богат на широки крайбрежни равнини, речни басейни и подвижни хълмове, югозападен регион –интересен с преплитащите се планини и долини и югоизточен регион, на чиято територия преобладава широкия басейн на река Накдонг.

Към територията на страната принадлежат и над 3000 предимно малки и необитаеми острови, които са разположени на западно и южно от бреговете й. Най-големият остров, принадлежащ към страната е разположеният на около 100 км от южното крайбрежие остров Джеджу. На този остров се издига и най-високата точка в Южна Корея – връх Халла сан, който е притихнал вулкан с височина 1 950 метра.

Населението в Южна Корея е приблизително 48,5 млн. души. Страната се отличава с една от най-високата средна гъстота в света. Над 10 милиона души живеят в столицата Сеул, като голяма част от местното население е концентрирана също и в други главни градове като Пусан, Тегу, Инчхон, Куангджу, Теджон и Улсан. Корея
Страна на динамичен прогрес и неограничени възможности

о за здравето им. Повечето от тях също мислят, че закуската е най-важното хранене по време на деня. Заради земеделския си произход, корейците придават голямо значение на правилното подреждане на масата и етикета по време на хранене. Те  също обичат да подреждат храната по красив начин и имат специални храни за различните сезони.

Едно от типичните корейски ястия се нарича „pekpan“ и се състои от ориз. Всъщност благоуханния влажен ориз придружава всяко ядене, независимо дали е подправен или не. Супата също е важна част от корейската кухня. Други традиционни ястия включват морски дарове, месо, зеленчуци и билки.

Българските граждани които желаят да посетят Южна Корея в рамките до 90 дни с цел туризъм, гостуване или други цели, различни от упражняване на платена дейност, могат да направят това, без да им бъде издавана виза.

При пристигането ви в страната, ще се наложи да попълнете информационен формуляр, в който трябва да упоменете името на хотела или точния адрес, на който ще отседнете. При краткосрочно пребиваване няма изискване за задължителна регистрация пред корейските имиграционни служби.