Expo World

Целият свят в едно изложение

Пет късометражни филма в шестата вечер на „Късо кино в ДНК”

На 11 февруари от 19:30 часа може да видите лентите на четирима млади български режисьори

С нова селекция от късометражни филми продължава проектът Късо кино в ДНК. На 11 февруари от 19:30 часа пространството за съвременен танц и пърформанс ще покаже лентите на нови четирима млади и талантливи български режисьори.

Крум Янков се представя в платформата за късометражни филми с тритворби: „1000 години живот” с Кателина Кънчева и Тигран Торосян, „S I R I N” с Кателина Кънчева и Милен Пушников в главните роли, и „VACUUM”, отново с Кателина Кънчева.

Деян Барарев представя лентата „Maika mi calling”, в който участват Ивайло Драганов, Димитър Мартинов, Димитър Николов, Стефан Денолюбов, Богдан Казанджиев и Мая Бабурска.

Последният филм в селекцията е „Ани” на Илиян Кючуков с Галина Иванова, Виктория Ангелова, Светла Рангелова, Ева Данаилова, Росица Гевренова, Антон Порязов, Китодар Тодоров, Георги Стоянов, Камен Костов в ролите.

Билети на цена 6 лв. може да се закупят на касите на Билетен център НДК и на място половин час преди началото (вход срещу фонтаните в подлеза на НДК).

 

 

ПРОГРАМА

1000 години живот / 2016 / 29 мин

Режисьор и сценарий : Крум Янков

Недоволството посещава млада двойка – те не са готови за такава опасност.

Участват : Кателина Кънчева , Тигран Торосян

 

S I R I N – 2014 / 2015 / 16 мин

Режисьор и сценарий: Крум Янков

Мъж и жена, притиснати от обстоятелства. Мъжът е болен, а жената се грижи за него, докато любовта им умира . „За да развържеш възела, е нужно да го запалиш – той изгаря, и двете въжета увисват свободни.“

Участват : Кателина Кънчева , Милен Пушников

 

VACUUM – 2013 / 8 мин

Режисьор и сценарий : Крум Янков

Жена се прибира у дома си всеки ден. Тя не може да отговори на зададените й въпроси. Единственият отговор е непосредствения живот – тя живее, без да пита и без да отговаря.

Участват : Кателина Кънчева

 

Maika mi calling – 25 мин.

Режисьор и сценарист Деян Барарев

Съдбите на двама братя, неспособни да говорят за проблемите в семейството им, техният баща пияница, недоволен от изборите, които е направил в живота си, дилър на наркотици с атрофирало чувство за истина и един таксиметров шофьор, борещ се за остатъка от своята човечност, се преплитат за една нощ в София, България.

В ролите Ивайло Драганов, Димитър Мартинов, Димитър Николов, Стефан Денолюбов, Богдан Казанджиев и Мая Бабурска

 

Ани – 15мин

Режисьор Илиян Кючуков

Ани обича да заснема с камерата си всичко глупаво и насилствено, което приятелките й, Мартина и Яна, правят. Един от техните планове – да напръскат полицейска кола посред нощ, се проваля с гръм и трясък и предоставя възможността на Ани да стане активен участник в нейната пропита с насилие реалност.

В ролите Галина Иванова, Виктория Ангелова, Светла Рангелова, Ева Данаилова, Росица Гевренова, Антон Порязов, Китодар Тодоров, Георги Стоянов, Камен Костов

 

 

ЗА АВТОРИТЕ

Крум Янков е завършил е Нов български университет, специалност „Актьорско майсторство и режисура за алтернативни театрални практики”. През 2014 е избран да участва в Talents Sarajevo Film Festival. Работи като сценарист, режисьор,оператор в различни проекти – театрални и филмови. Режисьор на филмите:“1000 години живот“(2016) “SIRIN” (2014), “VACUUM” (2013), „Часът на облаците и дъжда” (2012), „Ден на гнева” (в постпродукция).

 

Кателина Кънчева е актриса на свободна практика, който работи по проекти свързани с танц, театър, кино и визуални изкуства. Завършила е Нов български университет, специалност “Театрално и филмово изкуство”. Специализирала е театър по програма Еразмус в Холандия Режисура за Кино в едногодишна школа–НАТФИЗ с ръководител проф.Иван Терзиев. От 2011г. със свои колеги,бивши стипендианти на програмата Nomad учредяват сдружението „Номад Денс Академи-България”. През август 2012г. тя и Крум Янков (режисьор) получават награда „Млад Видеохолик” от Videoholica 2012 VARNA за филмът „Часът на Облаците и Дъжда”–фестивал за видео-арт и експериментално кино. В момента работи и пътува по различни независими проекти и продължава да изследва:„ Какво са театъра, киното и танца във съвременното изкуство. ФЕСТИВАЛИ И НАГРАДИ – “Видеохолика” 2013, Варна, 17-и МВФ “Видеомедея” 2013, Сърбия; Международен студентски филмов фестивал „Нова Вълна” 2014 г. София; МФКФ Оберзаузен 2014, Германия; 10-и Видео арт фестивал “Миден, Гърция; НеФест (2014) Международен фестивал за независимо експериментално изкуство и др.

 

Илиян Кючуков (роден 1988 г. в град Сливен, България) е семестриално завършил студент по Кино и Телевизионна режисура в Нов Български Университет. От 11 годишна възраст той е участвал в различни изкуства – от кукловодство до театър. Сега като млад кино творец, той е взимал участие в множество късометражни и няколко пълнометражни филмови продукции. Заедно с Деян Барарев продуцират многократно награждавания и нашумял късометражен филм „Ботев е идиот“ (2013)и основават„Донт ду продъкшънс“ ООД. „Ани“ (2015) е неговия дипломен филм.

 

Деян Барарев (роден 1987 г. в град София, България) е семестриално завършил студент по Кино и Телевизионна Режисура и Бизнес Администрация в Нов Български Университет. Той е бивш участник в Берлинале и Сараево Талентс за 2015 г. и организирания от Nisimasa ко-продуцентски форум и сценарен уъркшоп – European short pitch 2015. Деян е режисьор и сценарист на многократно награждавания и нашумял късометражен филм „Ботев е идиот“ (2013), който заедно продуцират с Илиян Кючуков; „Maika mi calling” (2015), чиято премиера е на международния  филмов фестивал в Обан, Франция и е споменат в списание Monocle като „да не се пропуска“ и „Батмобил“ (2016), който е продукция на „Don’t do productions” и сдружение „Щипка“ и тепърва започва фестивалното си разпространение. Деян е и също така съсценарист на „Ани“ (2015).