Expo World

Целият свят в едно изложение

Говори открито срещу домашното насилие

Благотворителна кампания на Avon

Кампанията на Avon „Говори открито срещу домашното насилие“ продължава да набира средства за стартирането на денонощна национална телефонна линия, предлагаща професионална помощ за жертвите на домашно насилие у нас. С гривната „Нови възможности за жените“ – допълнение в синьото благотворително портфолио на Avon – компанията се бори да промени жестоката действителност на терор, която засяга всяка 4-та българка (по данни на „Алианс за защита от насилие, основано на пола“).

Новото елегантно бижу на Компанията за жени влиза в продажба дни преди 8-ми март, за да привлече вниманието на цялото общество към един от най-сериозните проблеми, засягащ жените в нашето съвремие, като в същото време вдъхне кураж на хилядите дами, които ежедневно се сблъскват с насилието в собствения си дом.  Гривната „Нови възможности за жените“, както и останалите продукти от серията, ще се предлагат целогодишно в брошурите на Avon, като 100% от печалбата от всеки продаден артикул се заделят за осигуряването на постоянен достъп на пострадалите от цялата страна до професионална помощ.

Основна задача за кампанията „Говори открито“ е да помогне на жертвите да излязат от жестокия кръг на насилието и да потърсят нови възможности, с които ще се чувстват по-щастливи и успешни. За тази цел Avon работи тясно със своя НПО партньор „Алианс за защита от насилие, основано на пола“ и от март до края на 2016 година ще осигурява на пострадалите жени консултации от психолози, юристи и социални работници в кризисния център за жертви на насилие в Димитровград. Всичко това е възможно благодарение на средствата, дарени от кампанията в края на 2014 г., с които вече беше осигурено част от обзавеждането на центъра.

Компанията призовава всеки да помогне с покупка на благотворителен продукт. Гривната „Нови възможности за жените“ може да бъде поръчана на Avon представител или онлайн на WWW.AVON.BG от 3-ти март.