Expo World

Целият свят в едно изложение

Почетно консулство на Мексико в София

Страната на ацтеките привлича многобройни туристи

Почетно консулство на МЕКСИКО в София

Почетно консулство
бул. Патриарх Евтимий, 21, вх. Б, ет. 3
София
тел./факс: (02) 989 47 96
E-mail: motoinsasof@infotel.bg

 

Мексико (Мексикански съединени щати) е държава в Северна Америка, която граничи на изток с Мексиканския залив и Карибско море, на север със САЩ, на югоизток с Гватемала и Белиз и на запад с Тихия океан.

Мексико е федерация, в чийто състав влизат 31 щата и един столичен федерален окръг. По форма на управление страната е президентска република.

Мексико Сити е столоцата на Мексико. Градът е политически, икономически и културен център на страната. В него живеят 22 000 000 души. Градът съчетава в себе си чертите на три епохи: величествените древни пирамиди, които се намират в околностите на града, испанските католически храмове, останали от времето на испанската колонизация, характерни със своето величие, и внушителните съвременни небостъргачи.

Мексико е привлекателна дестинация за туризъм не само заради местата, които може да се посетят, но и заради ниските цени. Страната впечатлява както с живописна природа, така и с древна култура.  Тук се намира и курортният град Акапулко, който в последните години се оказва любимо място за тези, които предпочитат екзотиката и горещите плажове. Много българи желаят почивка в Мексико, но за съжеление високите цени спират значителна част от кандидатите да пътуват.