Expo World

Целият свят в едно изложение

Д-р Попов не зачете апелативния съд

Хирургът от Пирогов, виновик за смъртта на млада жена отново подхвана играта на котка и мишка

На 24 юни 2016 г. от 10.00 ч. в Софийски апелативен съд, Наказателно отделение, 3 състав ще се проведе съдебно заседание по въззивно наказателно дело с общ характер N507 от 2016 г. Делото е по повод протеста на Софийска градска прокуратура и на потърпевшите относно занижената присъда на хирурга от Пирогов д-р Виктор Попов, обвинен за смъртта на Галина Нигохосян – Николова.

 

Първото заседание на апелативния съд, което бе насрочено за 10 юни 2016 г. от 10.30 ч. не се състоя.  Докторът не се яви пред съдебните заседатели.  Нито неговият адвокат, Иво Найденов,  който както твърдяха запознати е зает да спасява кожата на кмета на Галиче и други подобни личности.

Сценарият е известен, играта на котка и мишка e добре отработена. Криеш се, докато можеш, а когато всички възможности се изчерпат, тогава започва играта на думи. 

Припомняме, че Софийският градски съд осъди на 1 г. условно с 3-годишен изпитателен срок д-р Виктор Попов за смъртта на 32-годишната Галина Нигохосян. Д-р Попов е лишен и от правото да упражнява професията си за срок от 1 година.

По време на процеса от държавното обвинение поискаха затвор над 3 години за хирурга. За затвор настояха и близките на младата жена.

Софийският градски съд обаче постанови условна присъда.

Дали доктор Попов в тези жеги ще набере сили и съвест да се изправи пред Темида? Остава ден до процеса.

Близките на Галя отново ще дойдат в съда, и отново ще носят значки с надпис „Справедливост за Галя“, и ще настояват за отмяна на клаузата, с която е смекчена вината на д-р Попов. Може би това тежко деяние най-накрая ще получи наказанието, предвидено в закона за подобни случаи.

 

Мариета Колева