Expo World

Целият свят в едно изложение

Посолство на Швейцария в София

Швейцария е раят за бизнес туризма

  • Посолство на ШВЕЙЦАРИЯ в София

ул. Шипка, 33
1087 София
тел.: (02) 942 01 00
факс: (02) 946 16 22
E-mail: vertretung@sof.rep.admin.ch
Web: www.eda.admin.ch/sofia

 
Броят на бизнес туристите в Швейцария е приблизително равен на този на обикновените хора, желаещи да разгледат страната. Швейцария е световнопризнат лидер в бизнес пътуванията, като е готова да организира мероприятия на всякакво ниво и на най-невероятни места, сред които пещери, музеи, влакове, кораби, на брегове на езера и дори на ледник.

За да популяризира още повече уникалните условия за бизнес туризъм, Швейцария вече предоставя безплатна информация за градовете и курортите в страната, предлагащи бизнес мероприятия. Те са публикувани на специална брошура в сайта myswitzerland.com, където информацията е сортирана по теми и региони.

В Швейцария непрестанно се подобряват условията за бизнес туризъм и всяка година се появяват нови предложения. През 2009-та отвориха врати два петзвездни хотела от веригата Bad Ragaz. Grand Hotel Quellenhof & Spa Suites предлага на гостите спокойна атмосфера и има 57 стаи, а Grand Hotel Hof Ragaz се помещава в красива историческа сграда и разполага със 125 стаи.