Expo World

Целият свят в едно изложение

Черноморски център № 1 Медика Албена с две номинации от Медицинските Оскари

Церемонията е на 12 октомври в София

Морският регион се включва с две номинации в Медицинските Оскари с „Медика – Албена“ – най- големият комплексен медицински, балнеологичен, Спа и уелнес център в България, eдинствен на територията на курорт „Албена“ и един от най-добрите медицински СПА и уелнес центрове по Черно море с 30- годишна история.

 

Националните медицински награди ще отличат постиженията на светилата в родната медицина на 12 октомври в хотел Рамада – София, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.

Модерно оборудваният медицински център в Албена е разположен на два етажа с площ около 2500 м2 и разполага с балнеологична и поликлинична част. На първият етаж се намират рецепция, лекарски кабинет оборудван с ЕКГ, манипулационна, парафинолечение: кабини за парафин, пчелен восък и фанго – апликации, кабина с оксигенатор AUDAX; хидротерапия – кабини с тангентор, вихрови, галванични и перлени вани; калолечение.
На вторият етаж се намират – рецепция, три лекарски кабинета, зала за фитотерапия, фитнес, зала с огледала, зала – кинезитерапия, кабини по физиотерапия, инхалации и класически масажи, сауни и басейни с минерална вода – открит и закрит басейн за възрастни с възможност за групова водна гимнастика, един закрит детски басейн. Центърът се обслужва от близо 60 човека: лекари ( специалисти по физиотерапия, по мануална лазертерапия), рехабилитатори и кинезитерапевти, фитотерапевти, медицински козметици и медицински сестри и информатори, които отлично владеят руски, английски, френски и немски.
Номинация за Болничен мениджмънт получи д-р Ивайло Христов – изпълнителен директор на МЦ Медика Албена ЕАД. Той специализира хирургия във ВМУ – Плевен. В Албена работи от 2007 г. първоначално като началник поликлиника , а в последствие – като изпълнителен директор на медицинския комплекс. През 2010/2011 участва във военния контингент-ISAF в Афганистан. Специализирал хирургия , както и управление на лечебни заведения в Падова –Италия. Владее четири езика.
Името му, както и клиниката, която ръководи, са познати на всички големи здравноосигурителни фондове и компании в Европа и се ползват с голям авторитет. Ежегодно е канен на срещи и съвещания за изнасяне на доклади по проблемите на лечението на чуждестранни граждани. Изнасял е доклади на срещи в Прага, Виена и Берлин по проблемите на лечението на граждани от Европейския съюз. Под негово ръководство е изградена софтуерна система, която в последствие е приета за модел и се ползва в клиники в България, Турция, Гърция и Харватска. Създадената организация и структура на медицинската помощ в Албена се копират успешно в турските и гръцките курорти. Участва в множество европейски проекти – с италиански организации и тук в България.
За работата си в Афганистан и по линия на европейските проекти е награждаван многократно.

Първото лечебно заведение у нас, получило престижната международна акредитация с най-високия стандарт за качество и безопасност в областта на здравеопазването от Joint Commission International (JCI) – Сити Клиник, също е в н оминациите за Медицинските Оскари. Лечебното заведение е партньор на Harvard Medical School и Arizona Hearth Institute, чиито доказани специалисти обменят опит и работят съвместно с лекарите от Сити Клиник.

Съвсем заслужена е номинацията и за докторите Венета и Валентин Павлови – собственици и управители на най–голямата верига дентални клиники в България – ЕО Дент. Неотдавна тя откри първата българо-немска импланологично – хирургична дентална клиника, предлагаща комплексна диагностика и лечение на най-съвременно равнище.  ЕО Дент е отличена с BEST CLINIC на годината, Международна диамантена награда за отличие в качеството, Златна значка и печат за европейски мениджмънт и много още награди.

Светилото в родната кардиология  – доц. д-р Иво Петров, който има огромен опит в бифуркационното стентиране на коронарни артерии, ендоваскуларни процедури на артериите на мозъка, на коремна и гръдна аорта, на артериите на коремни органи и долни крайници и при тежки състояния на съдовете на сърцето, също е номиниран от Медицинските Оскари.

Сред номинираните е и неврологът  проф. д-р Ивайло Търнев,  началник на Клиниката по нервни болести към УМБАЛ „Александровска”.

Хирургът д-р Веселин Маринов, началник направление Миниинвазивна и лапароскопска хирургия „Токуда Болница София“ също се включи в надпреварата за престижните статуетки. Както и единственият български неврохирург, получил статут на лектор и демонстратор на най-авторитетната Европейската и Световната гръбначна асоциация „АОSPINE” International – доц. д-р Васил Каракостов.

В категория за Цялостен принос в развитието на медицината номинация получи х ирургът акад. Дамян Николов Дамянов. Той е университетски преподавател и лектор с повече от 45-годишен стаж. Хирург с над 45-годишен стаж. Консултирал над 55 хиляди български и чуждестранни граждани и оперирал близо 10 000 от тях.

Неврохирургът д-р Славомир Кондов, получи заслужена номинация от Медицинските Оскари.  Наред с международните си и национални постижения в областта на неврохирургията, д-р Кондов е запален по бойните изкуства и е автор на две стихосбирки. В момента е началник ІІ-ро Неврохирургично отделение и началник Операционни зали в УМБАЛ” Света Анна”- София. Сред номинираните е и  младият професор д-р Георги Чернев – з авършил медицинското си образование в Американския университет „Бенджамин Франклин” в Берлин, той е сред примерите за успешни български лекари, избрали да работят на родна земя, въпреки неустоимите предложения от болници в Западна Европа.

Второто издание на годишните награди  NATIONAL MEDICAL AWARDS 2016  ще възнагради хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта. Освен Български лекарски съюз, партньор на събитието стана и  Национална пациентска организация, както и Националното сдружение на общопрактитуващите лекари.

Повече информация в сайта на организаторите: vipcompr.com .