Expo World

Целият свят в едно изложение

Булевардът на залеза на българска сцена

Премиерата на култовия мюзикъ e на сцената на Музикалния театър

За първи път в България легендарният мюзикъл „Булевардът на залеза“, на Андрю Лойд Уебър по либретото на Дон Блек и Кристофър Хамптън ще бъде поставен у нас изцяло от български постановъчен екип и български изпълнители. Премиерата на култовия мюзикъл, отличен с 3 награди “Тони”, ще бъде на 27, 28 и 29 януари на сцената на Музикалния театър.

 Драмата на филмовите звезди, скрита зад блясъка и рекламите на Холивуд! Цената на славата на, изкушенията и самоизмамата!

 

Режисьор на спектакъла е академик Пламен Карталов, диригент – Игор Богданов, сценографията е на Иван Савов и арх. Слава Савова, художник на костюмите е Цветанка Петкова – Стойнова, хореограф – Катя Богданова, хормайстор – Людмил Горчев, 3D-INTUITION studio, преводът на либретото е дело на Живко Ботев, а поетичният текст – на Живка Шопова.

 

Досега „Булевардът на залеза“ не е поставян в България. Сюжетът му, обаче е добре познат на публиката от филма на Били Уайлдър за неуспелия сценарист Джо Гилис и все по-избледняващата холивудска звезда Норма Дезмънд. Той мечтае да напише сценария на живота си, а тя – да се върне триумфално на екрана. Пътищата им се пресичат и актрисата въвлича мъжа във фантазиите си.