Expo World

Целият свят в едно изложение

Юристите на „Тракия икономическа зона“ отпразнуваха 20 години с арт-парти

Тържеството уважиха над 100 бизнесмени

„Финансово-правна консултантска фирма „Респект Консулт“ е част от успеха на проекта „Тракия икономическа зона /ТИЗ/“, заяви снощи инж. Пламен Панчев. Съоснователят на най-мащабната българска индустриална зона бе сред специалните гости на изискания коктейл по случай 20-ата годишнина от създаването на едно от водещите и доверени консултантски дружества в страната. „Респект Консулт“ работи от началото до днес по изграждането на първите частни индустриални зони и обслужва големи инвестиционни проекти. Заместник-председател е на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие. Инж. Панчев припомни, че екипът съветва, както „Сиенит Холдинг“, девелопър на ТИЗ, така и не малко от чуждите и българските инвеститори. „По качество и количество на свършената работа от „Респект Консулт“, тези 20 години се равняват на 50. Юристите не само, че активно консултират инвестиционния процес, но и инициират и работят по промяна на законите в помощ на предприемачите. Благодарение на „Респект Консулт“ бе направена промяна в наредбата за условията и реда за заустването на води от новите обекти в отводнителните канали, една злободневна тема до този момент за инвеститорите“, подчерта инж. Панчев преди да вдигне наздравица за празника.

Катерина Гушкова и адвокат Вахрам Ерамян, съдружници в „Респект Консулт“, избраха да отпразнуват по нетрадиционен начин фирмения юбилей. Те поканиха сред картините, скулптурите  и мозайките на галерия „Анастас“ в Стария Пловдив своите над 100 гости – собственици и мениджъри на водещи компании, дипломати, колеги, практикуващи в различни области на правото и с различни юридически професии. Така изкуството се превърна в своеобразен „домакин“ на бизнеса. Наслада за всички сетива, от изкуството в различни аспекти, бе подготвил за гостите си екипът на фирмата – ангелският глас на първия  БГ талант Богдана Петрова, шедьоврите на художника Анастас Константинов, бутиковите винени елексири „Мелвино“ и кулинарни вкусотии.

„Пътят към успеха вече 20 години го вървим заедно с вас!Нека на следващото тържество да сме отново всички – помъдрели и на по-високи позиции“, обърна се към гостите адвокат Ерамян. „Имахме удивителния шанс да станем част от редица значими проекти и начинания“, допълни Катерина Гушкова. Тя подчерта, че постигнатите резултати се дължат и на изградения в годините добър синхрон в екипа от професионалисти, които се разбират с малко думи, понякога и с поглед.   

„Имало едно време една фирма, има я днес, ще я има и утре, благодарение на качеството и прецизността, етичността, отговорността и лоялността към клиентите си“. С тези думи приветства домакините бившият председател два мандата на Общинския съвет в Пловдив адвокат Страшимир Дочков. Той пожела „Респект Консулт“ да продължава да се вдъхновява и ръководи от древния римски постулат: „Правото е изкуство на доброто и справедливото“.