Expo World

Целият свят в едно изложение

Английската „Уилям Хюз“ пусна линия за 1.7 милиона лева

Боядисащата линия ще осигури 10 нови работни места

1

Боядисваща линия за полагане на антикорозионно покритие за 1 701 474 лв. пусна в експлоатация в края на миналата седмица „Уилям Хюз България“ в зона Раковски, част от „Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/. Макс Иво Артър Хюз, собственикът на фирмата, долетя от Англия за представянето на новата придобивка. Специални гости на събитието бяха инж. Пламен Панчев, съосновател на ТИЗ, кметът на Раковски Павел Гуджеров и кметът на Стряма Васил Черпелийски.   

Закупената от компанията линия е в резултат на изпълнението на проект „Подобряване производствения капацитет в Уилям Хюз България ООД“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, спечелен през 2015 г. Боядисващата линия ще осигури 10 нови работни места, с тенденция за повече при увеличаването на поръчките за работа, обясни Бен Форбс Кокс, генерален мениджър на компанията.

Уилям Хюзоткрива своя завод в зона Раковски през ноември 2004 година и вече 13години успешно развива своята дейност. Фирмата е специализирана в производството на пружини, изделия от огъната тел и други свързани процеси като боядисване, заваряване, полагане на пластмасово покритие, с приложение в автомобилната индустрия.