Expo World

Целият свят в едно изложение

Всичко за здравето

Какво ново ще се случи по време на събитието

untitled

На 2-ри юни, в центъра на София, пред Паметника на съветската армия отваря врати Мисия Здраве 2017. Събитието е вече традиционно за София и се провежда за 5-та поредна година в края на пролетта.

 

            Изложителите - Над 80 са изложителите тази години (с 10 повече от миналата). Представени са производители на здравословни продукти и услуги, фармацевтика, био-козметика, хранителни добавки, био-храни, здравословни продукти за дома и офиса. Здравните заведения участват както винаги – болници, поликлиники  и лаборатории. Услугите за здравословен живот и добра форма са също застъпени – школи по спортни танци, фитнес-центрове, йога клубове и др.. Присъстват издатели на специализирана литература в областта на здравословния начин на живот.

 

            Партньорите – Мисия Здраве 2017 се провежда с подкрепата на Столична община. Събитието се радва на засилен интерес от множество организации, медии и web-платформи. Всички те обединяват усилия за развитието на визията и мисията на събитието. Повечето партньори участват в програмата, която е наситена с различни развлекателни, спортни, информационни и образователни активности за всички възрасти.

            Работно време на Мисия Здраве

02.06.2017 г.  (петък) 12:00-20:00

03.06.2017 г. (събота) 10:00-20:00

04.06.2017 г. (неделя) 10:00-16:00

 

            ПРОГРАМАТАПри съставянето на програмата, организаторите се водят от трите стълба на философията на Мисия Здраве:  Откритост; Безплатен достъп до информация; Забавление и спортни занимания. 

            Пълна информация за програмата по дни и часове може да се намери на страницата на Български икономически форум:http://www.biforum.org

           

            СПОРТ: Мисия Здраве 2017  предлага множество спортни дейности, в които всеки желаещ може да се включи БЕЗПЛАТНО:

            - Индивидуални: спортни танци; бягане в парка; ролери; групови фитнес-упражнения; йога; Kangoo Jump; TаpОut;

            - Турнири:  волейбол; бадминтон; тенис на маса.

            Всички, желаещи да се включат в спортната програмата, трябва да са с подходящо спортно облекло и обувки, предпазни средства (протектори и др.), когато съответният спорт го изисква. Участниците трябва да спазват указанията на съдиите, инструкторите и организаторите на събитието, като се грижат за своята и на другите безопасност.

           

            СЦЕНА: И тази година сцената ще работи и през 3-те дни на събитието като основен водещ на съботната и неделната програма е Ники Кънчев. Програмата на сцената съдържа следното:

     - Развлекателни модули: музикални и танцови изпълнения от различни школи; магове; забавни игри с участие на публиката; викторини и томболи с няколкостотин награди, осигурени от изложителите;

     - Информационни модули:  кратки образователни лекции от специалисти; презентации на здравословни продукти и услуги от изложителите; демонстрации на различни упражнения за поддържане на здравето;

           

            Програма на ЩАНДОВЕТЕ предвижда БЕЗПЛАТНИ прегледи, консултации и изследвания, сред които са:

            - очни прегледи с табло и преглед за макулна дегенерация; консултации за видовете контакти лещи;

      - скрининг за диабет; измерване на кръвна захар; определяне на риска от развитие на диабет;

            - ЕКГ; консултации по сърдечно-съдови проблеми; мерене на кръвно налягане и оценка на риска от предсърдно мъждене и други рискови фактори, свързани с начина на живот;

            - тестове за ХИВ и хепатит C;

            - преглед на щитовидна жлеза;

            - индивидуални дермо-консултации за определяне нуждите на кожата и грижа за нея;

            - прегледи от ортопед, специалист по ендопротезиране и реконструктивна ортопедия;  консултации за лечение на коксартроза, гонартроза и травми. Желателно е да се носят рентгенови снимки; талони за безплатен преглед и рентгенови снимки в Болница “Витоша”;

            - тест за оценка на риска от разширени вени.

            - ЗАБАВНО за децата: наблюдение на замърсени ръце; наблюдение на колонии бактерии с микроскоп.

 

            Друго, което ще се случва по щандовете:

            - демонстрации на продукти; Почистване на лице;

            - дегустации;

            - томболи с награди на отделните изложители;

            - ваучери с намаления до 70-90%;

            - заснемане на забавни клипове.

 

            През първия уикенд на юни, отделете 1-2 часа от Вашето време, за да научите повече за новите продукти и услуги, свързани със здравето и здравословния начин на живот. Със сигурност ще Ви е лесно и удобно – всичко се намира на едно място – в Княжеската градина, в близост до изхода на метро станция “СУ Климент Охридски”.

            Входът е свободен. Там ще Ви очакват екипът и партньорите на Мисия Здраве, с много настроение за свежи и позитивни емоции.