Expo World

Целият свят в едно изложение

Ръст на инвестиции в медицинските заведения в България

Новата плевенска болница „Сърце и мозък“ с номинация от Медицинските Оскари

Инвестициите в медицината и в болнични технологии все повече ни доближават до световните стандарти, отчитат членовете на журито на третото издание на Националните Медицински награди 2017.

Церемонията ще се състои на 10 октомври от 20 ч. в столичния хотел Best Western Premier Sofia Airport.

Сред най-новите болнични заведения у нас е високотехнологичната университетска многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и мозък” – съвременно оборудвана за лечение на сърдечносъдови и неврологични заболявания. Тя бе номинирана за Медицинските Оскари от партньорите на конкурса.

Лечебното заведение разполага с клиники и отделения с най-високото трето ниво на компетентност, съгласно националните медицински стандарти, по кардиохирургия, съдова хирургия, неврохирургия, кардиология, електрокардиостимулация, анестезиология и интензивно лечение, неврология, интензивно лечение по кардиология, интензивно лечение по кардиохирургия, неинвазивна кардиология, инвазивна кардиология и образна диагностика. Разполага с клинична и микробиологична лаборатория. В болницата се извършват научни и учебни дейности.

Интегрираната софтуерна система предоставя възможности за получаване на изследвания от болници на територията на цялата страна.

Структурата на МБАЛ „Сърце и мозък” включва 5 многофункционални оперативни зали с възможност за приложение на съвременни хибридни технологии и интраоперативен ядрено-магнитен резонанс.

„Сърце и мозък” е първата кардиохирургия в цяла Северна България (с изключение на Варна), което обуславя изключително важната ѝ социална мисия за пациентите в осем големи области от страната. От първата операция – на 27 февруари 2017 г., до днес екипът на болницата се гордее с десетки успешни интервенции и най-важното – десетки спасени човешки животи.

Голямата награда за цялостен принос в развитието на медицината, която ще бъде връчена по време на церемонията за Медицинските Оскари, ще отличи постиженията на академик д-р Богдан Петрунов, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.

Третото издание на годишните награди National Medical Awards 2017 подкрепя националната кампания „Не на насилието“, която възниква в отговор на зачестилата агресия срещу лекари в цялата страна. Информационната кампания е по инициатива на Български лекарски съюз в партньорство с пациентски организации „Заедно с теб“.