Expo World

Целият свят в едно изложение

MUSIC TOGETHER започва сутрешни курсове за бебета

Заниманията са групови и се провеждат всеки петък от 11:00 ч.

Американската образователна програма MUSIC TOGETHERстратира сутрешни курсове за бебета до 3 г. Всеки петък, в продължение на десет седмици, малчуганите и техните придружаващи ги възрастни ще имат възможност да създадат свой собствен музикален свят, изхождайки от разбирането, че всяко дете се ражда музикално. Заниманията са групови и се провеждат всеки петък от 11:00 ч. в къщата-музей „Панчо Владигеров“ на ул. „Якубица“ 10 в София.

 

Международно признатата програма MUSIC TOGETHER се основава на съчетаването на музика и движение за деца до 6 годишна възраст и възрастните, които ги обичат. Програмата съществува от 1987 г. и е една от първите, които предлагат интерактивни неформални музикални практики, подходящи за ранната детска възраст.

Преимуществото на програмата e, че с нея детето се научава да пее и да танцува така естествено, както диша, ходи и говори. Тя може да бъде прилагана за деца в предучилищна възраст и техните родители, за деца със специални потребности – под формата на терапия, а също и за за обучение по английски език с музика.

 

ПОВЕЧЕ ЗА СВЕТЛАНА АВДАЛА

Светлана Авдала е завършила музикознание в Музикалната академия и има над 25 г. стаж в БНТ. Автор е на десетки документални филми и всички те – неизбежно свързани с музиката. За най-модерната образователна система тя казва: „Толкова път извървях за да намеря в “MUSIC TOGETHER” онова, което създава истинска илюзия за живот, а всъщност е училище. Това е жив досег с публика, която не е вече публика, защото всички заедно правим музика с глас-инструмент, жест, танц, движение, слово, с непосредствеността на детската игра, осъществена и с възрастни, но заради деца.  Тук  грешката може да даде тласък на импровизацията, да стане повод да творим…