Expo World

Целият свят в едно изложение

ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2018 – най-очакваното събитие за туристическия бранш

Най-ефективните проекти и успешни професионалисти ще бъдат отличени по време на изложението

728x90

35-то издание на Международна туристическа борса – ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО ще се проведе от 14-16 февруари 2018 година в Интер Експо Център – София.

Организатор на събитието е ПРИМ ЕКСПО. Традиционно, тази най-значима проява за българския туризъм, се провежда под патронажа на Министерството на туризма и в партньорство с браншовите организации и Столична община.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО e авторитетно международно събитие, което вече 35 години е неизменна част от бизнес календара в България. Всяка година ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО събира повече от 350 изложители и над 20 000 специалисти от туристическата индустрия – участници, посетители и гости, дава уникалната възможност за нови контакти, разширяване на мрежата от партньори и клиенти, бизнес срещи с професионалисти от цял свят във всички сектори на туристическия бранш.

От 5 януари на сайта на Международното изложение ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2018 могат да бъдат номинирани претендентите за Годишните награди на форума. Освен отличия за атрактивно представяне на изложението, тази година ще бъдат откроени най-добрият туроператор за входящ туризъм и туроператорът на годината за изходящ туризъм.
За първи път ще бъде награден най-добрият иновационен проект, реализиран в областта на туризма. В тази категория ще бъдат отличени усилията на туристически компании, общини и сдружения за внедряване на съвременни подходи и технологии за обслужване на туристи, както и професионалисти, работили над създаването на иновативни концепции, технически и технологични решения, нови видове услуги и софтуер.
Специална награда ще бъде присъдена на благотворителен проект в областта на туризма, реализиран през 2017 година. Призът ще бъде връчен за успешно реализирани инициативи в подкрепа на обществото или за социално предприемачество, което ангажира и създава алтернативни възможности за заетост на хора, изключени от пазара на труда, младежи в неравностойно положение и др.
За първи път най-голямото туристическо изложение у нас ще присъди награда за успешно реализиран екологичен проект или инвестиция, свързана с подобряването на околната среда, използване на екологични продукти и енергийно ефективни технологии, които водят до намаляването на отпадъците, съхраняване и опазване на биоразнообразието. Журито, което включва представители на държавни институции, туристически организации и медии, ще присъди и награда за провеждане на последователна политика за развитие на българска туристическа дестинация, за популяризиране на отделен район, населено място или България като туристическа дестинация, както и за ефективен дигитален маркетинг в областта на туризма.
„С тазгодишното издание на Международното изложение ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2018 се стремим да въведем и в областта на туризма добрите практики за прозрачност при номинирането и висока степен на експертност при определянето на победителите в Годишните награди“ – заяви управителят на „ПРИМ ЕКСПО“ и организатор на изложението Вихра Огнянова. Тя допълва, че за участие в журито са поканени само авторитетни специалисти в различни аспекти на туристическите дейности, по този начин наградите на изложението ще бъдат първите, в които кандидатурите са издигнати от професионалисти и техните достойнства са оценени от професионалисти.

За годишните награди на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2018 могат да кандидатстват всички участници и партньори на изложението – организации, институции, частни компании и личности. На сайта на изложението е публикувана подробна информация, както и апликационната форма за всяка номинация. Наградите ще бъдат връчени на специална церемония на 15 февруари. Крайният срок за кандидатстване е 5 февруари 2018 г.

За предложения в отделните категории, моля последвайте линка:
http://www.holidayfair-sofia.com/index.php?page=news&cat_id=4&new_id=209