Expo World

Целият свят в едно изложение

Зона за екстремни спортове за първи път на „Природа, Лов, Риболов“

Очакват се над 20 000 посетители от страната и чужбина

Панаир-снимка-07.03.2018

Зона за екстремни спортове  ще има за първи път в Международната изложба „Природа, Лов, Риболов“.  Нейното тазгодишно издание ще се проведе от 21 до 25 март в Международен панаир Пловдив. 

            Специализирана екипировка и идеи за алтернативен туризъм, последните модели дронове, фото и видео техника ще покаже новата инициатива. Тя се осъществява в партньорство със  списание 360°.

            Екстремната зона продължава тенденцията за развитие на изложбата като форум, презентиращ  възможности за спорт и свободното време сред природата.  „Природа, Лов, Риболов 2018“ отново ще предложи модерно хоби оборудване, много новости и атракции.

            Участниците ще покажат изделия за лов, риболов и туризъм: лодки, оръжия, муниции,  принадлежности, облекло, обувки,  аксесоари,  оптически и навигационни уреди, високопроходими АТВ и УТВ, други продукти и услуги за  свободното време. Голяма част от тях са плод на високи технологии, с чиято помощ се повишава комфортът на ловците и риболовците. Ще има също ловни трофеи и действащи реплики на старинни оръжия.  

            По традиция в „Природа, Лов, Риболов 2018“ ще се включат  държавните горски стопанства, които ще представят дестинации за ловен, риболовен и екстремен туризъм. С тези направления е свързана и дейността на Съюза на  ловците и риболовците в България, който е традиционен участник, наред с  други сдружения, работещи за съхраняването на природата.

            Изложбата е  най-мащабният в България форум за опазването на природните богатства  и тяхното пълноценно използване. Тя се организира под егидата на Министерството на земеделието,  храните и горите.

Изложбата показва как съчетаването на бизнеса и екологията създава възможности да се развият иновативни стопански дейности и индустрията на свободното време. Тя става  предпочитано място за изява на все повече фирми от различни сектори на икономиката и това е причина за възходящия тренд  през последните 3-4 години.

            И на „Природа, Лов, Риболов 2018“  посетителите специалисти ще имат възможност да осъществят директни срещи с водещи компании, да получат консултации и да намерят идеи за  бизнес.  За широката публика изложбата ще бъде и забавна с атракциите от съпътстващата програма. Тя включва презентации, различни демонстрации и забавления, обучение по стрелба с въздушно оръжие,  конкурси и викторини.

            Очаква се над 20 000 посетители от страната и чужбина да разгледат „Природа, Лов, Риболов 2018“ и останалите прояви от Дните на семейството, свободното време, хобито и модата, които се провеждат по същото време в Панаира: Специализирана изложба „Цветна пролет“ (от 21 март), Италиански фестивал на красотата и прическата  (от 23 март),  международни киноложки изложби  (от 24 март).