Expo World

Целият свят в едно изложение

Светът на строителството и експертите по сигурност на Българска строителна седмица и SECURITY EXPO

От 7 до 9 март вратите на изложенията са отворени от 10.00 до 18.00 часа, а на 10 март – до 16.00

IMG_2995 - Copy

 

Започнаха изложенията Българска строителна седмица и SECURITY EXPO 2018. Те се провеждат от 7 до 10 март в столичния Интер Експо Център. С официална церемония бе дадено началото на SECURITY EXPO. Участие в нея взеха заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, кметът на София Йорданка Фандъкова, управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов, Цветан Симеонов – председател на УС на Българската търговско-промишлена палата, както и главен комисар Николай Николов.

„Чест за нас е за поредна година да Ви приветстваме тук“, каза в словото си управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов. Той напомни, че изложението се провежда за пореден път заедно с Българска строителна седмица. Благодарение на симбиозата между двата форума присъстващите могат да се запознаят с целия процес – от инвестирането и създаването на сградите до охранителните системи, услугите, превенцията на престъпления и пожарната сигурност. Подчертавайки ключовата подкрепа на Министерството на вътрешните работи, той напомни, че комбинацията между изложенията дава допълнителен стимул на бизнеса и потребителите и висока добавена стойност.

„Вие като представители на високите технологии гарантирате сигурността ни. Министерството на вътрешните работи като партньор на това изложение и стои зад Вас“, обърна се към изложителите заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. Той напомни успехите на страната в стремежа към осигуряване на сигурност и изрази увереността си в успеха на изложението.

„За мен е огромно удоволствие да присъствам на откриването на 25-ото изложение, представящо най-новите тенденции в сферата на сигурността и превенцията“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че от първостепенно значение за развитие на населените места е осигуряването на спокойствието на гражданите. На водещо място тя постави превенцията и посочи, че Столичната община създава иновации в тази сфера.

Като „поредното успешно издание“ определи Цветан Симеонов – председател на УС на Българската търговско-промишлена палата 25-ото изложение SECURITY EXPO. „Съединението прави силата. Съвместното изложение между ИЕЦ и БТПП показва и доказва, че когато силите се обединят, винаги се стига до възход“, каза той.

Единственото пролетно събитие за строителство в София през 2018

Българска строителна седмица е единственото в София събитие тази пролет, фокусирано върху строителството. Отваряйки врати за 18-и път през тази година, новите фирми, които ще вземат участие и ще представят най-актуалното на пазара, са 60. Изложението събира над 250 представени компании от сферата на строителството от България, Германия, Румъния, Турция, Гърция. Изложители са производители, дистрибутори и вносители от България, Германия, Румъния, Турция и Гърция. На площ от над 5000 кв.м те дават богат избор от решения и идеи за дома и бизнеса, предлагайки строителни материали, машини, техника, дограми, врати, топло- и хидроизолационни продукти, технологии за изграждане на нискоенергийни сгради, решения за интериора и екстериора, бои и настилки.

От тази година Българска строителна седмица се превръща в притегателен център и за професионалните озеленители. Асоциацията на професионалните озеленители участва с групов щанд.

Още по-динамична е съпътстващата програма. Тя засяга теми като функционално строителство, енергоефективност и екологичност, представяйки най-актуалното във всяка една област. Застъпена е и Европейската инициатива „Европейска година на по-зелените градове 2020”, част от която е и българската проява „За по-зелени градове в България 2020”. Ще бъде представен и проектът „Визия за София“. Свой семинар провежда и Българската асоциация за изолации в строителството, а сдружение „Български врати, прозорци и фасади“ – своята национална конференция. Включен е и семинар, насочен към 3D проектирането и визуализирането в областта на ландшафта.

От 7 до 9 март вратите на изложенията са отворени от 10.00 до 18.00 часа, а на 10 март – до 16.00.

Допълнителна информация за изложенията можете да откриете на:

iec.bg

buildingweek.bg

securityexpo.bg