Expo World

Целият свят в едно изложение

Световно състезание за млади мениджъри идва за първи път в България

GEC е уникален конкурс за решаване на практически бизнес казуси

Панаир-снимка-23.04.2018

За първи път България е домакин на международното състезание за млади мениджъри Global Enterprise Challenge (GEC). То е инициатива на Световната организация на учебните предприятия EUROPEN-PENInternationalq а неговото пето издание ще се проведе на 25 април 2018 г. в Международен панаир Пловдив.

             GEC е уникален конкурс за решаване на практически бизнес казуси. Участниците работят в интернационални екипи, които трябва да дадат решение на проблема и да презентират своята работа пред жури от експерти. Заедно с  надпреварата ще се състои и 50. юбилейна среща на членовете на  EUROPEN-PENInternational.

            Проявите са реализират съвместно с 21-ото издание на Международния панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“, който вече е много популярен в целия Балкански  регион. На  „ТФ фест“ тази година ще се представят 125 тренировъчни фирми на гимназисти и студенти от България, Люксембург, Румъния, Сърбия и Черна гора. Над 800 участници ще се състезават в 15 конкурса и ще демонстрират своите компетентности, придобити в учебните предприятия.

            Единственото в България състезание по професии с международно участие показва резултатите от интегрираното обучение по икономика, мениджмънт, бизнес администрация и чужд език. То е одобрено от Европейската комисия, включено е в Европейската седмица на малките и средни предприятия и е представено като добра практика за подготовка на младите хора по предприемачество, креативност и иновативност.

            Организатор на изложението „Млад предприемач“ е Центърът на учебно-тренировъчните фирми към Министерството на образованието и науката, а форумът е част от проекта „Мост между училището и бизнеса“.

            „ТФ фест 2018“ ще се състои на 26 и 27 април в палата 6 на Международен панаир Пловдив.