Expo World

Целият свят в едно изложение

Една незабравима вечер със Севда Димитрова

Светулковите вечери приключват сезона с Един живот в рецепти

event_Sevda_ wine and water

Преди да стегнем куфарите за летните ваканции и да потеглим на път към морето, ще доведем морето и свежото настроение в професионално оборудваната ни кухня на ул. “Станислав Доспевски“ 101.

Последното за този сезон издание на Светулкови вечери – “Един живот в рецепти“ с шеф Севда Димитрова. Водещ  и организатор на ивента: Фифика Георгиева.

Двете чаровни дами в кухнята  на  Show How TOMEKO ще ви поведат на кулинарна разходка от Балканите до Ориента. Ще ухае вкусно на Средиземноморска кухня, ще е  лятно и по дамски фино и естетично.

Храната ще съчетаем с вода Acqua Panna и S.Pellegrino, които са тясно свързани със света на виното и висшата кулинария. Те са официални води на Международната асоциация на сомелиерите и ще бъдат сервирани на нашата вечеря. Профилът на двете води е изключително подходящ за дегустации с вино.

За подходящата комбинация на менюто с виното ще се погрижат приятелите ни от фамилна винарна Орбелия, създадена от Костадин Чорбаджийски и неговото семейство. Избата е разположена в подножието на планина Беласица, до с. Коларово, на 12 км. западно от гр. Петрич. Орбелия е древното тракийско име на планинския масив и в превод означава бяла, красива планина. Бели и красиви ще са и две от вината, които ще дегустирате.

Заповядайте да открием летният сезон с ароматно Средиземноморско меню и да дегустираме бутиковите ароматни вина на Орбелия.

МЕНЮ

Шеф Севда Димитрова и винарна ОРБЕЛИЯ

Дзадзики
Дзадзики мус с хрян и зелена ябълка, мъх от копър, карамелизирани орехир градина от салати и микрорастения, пудра от сумак.

Съчетаваме с вино Via Aristotelis Blanc 2017 – Купаж от 53% Шардоне и 47% Вионие. Аромат на сочни жълти плодове, нежни бели цветове и приятни, фини нотки на цитрус, допълвани от дискетна минералност.
Средиземноморска салата
Конфитирани скарида и бейби октопод в чоризо зехтин, мариновани краставица и тиквичка, айоли с шафран,сухо песто.

Съчетаваме с вино Via Aristotelis Blanc 2017 – Купаж от 53% Шардоне и 47% Вионие. Аромат на сочни жълти плодове, нежни бели цветове и приятни, фини нотки на цитрус, допълвани от дискетна минералност.
Surf & Turf (Море и земя)
Биск от скариди, чоризо пастет, брускета от френска багета.

Съчетаваме с виноVia Aristotelis Chardonnay  2016 – Виното е ферментирало 10 м. в бъчви – френски и американски. Аромат на зрели летни плодове, както и добре вплетени нотки на ванилия и леко препечена коричка хляб.


Лаврак

Лаврак върху опушено пюре от целина с маскарпоне, зеленчуков тартар, крем от печен чесън с мастило от сепия, пяна от естрагон.

Съчетаваме с вино Via Aristotelis Rose 2017 – Купаж от 70% Мерло и 30% Рубин.

Виното притежава нежен прасковен цвят. Аромат на нежни сладки нотки на сочна череша, бяла черница и нар.
1001 нощи
Сладко пътешествие от Балканите до Ориента.

Организатор е Фифика Георгиева, Светулката ЕООД

Резервацията се приема за активна, след заплащане на куверт. Плащането може да се осъществи по банка или с наложен платеж за гр. София.

Телефон за въпроси и резервации:  0888513278

Сума: Стойност на куверта: 67 лв.
Цената включва: Вход, храни и напитки

На партито, можете да доведете и вашите деца.
Цена на куверт за 1 дете: 37 лв.

Резервации се приемат до 15 май.

За шеф Севда Димитрова:

Шеф Севда Димитрова е носител на титлата MasterChef на България от второто издание на любимото за всички ТВ шоу. Тя е фотограф, перфекционист и мечтател. Смята, че най-важно е да правиш нещата с въображение и любов, както и да не се страхуваш да експериментираш. Не крие и привързаността си към родният Бургас и морето. И тъй като освен умения, дисциплина и дарба, готвенето е израз и на характера – менюто, което шеф  Севда Димитрова ще приготви за вас ще разкрие частица и от него.  

За S.Pellegrino и Acqua Panna:

 S.Pellegrino е естествено газирана минерална вода. Отличава се със свеж и балансиран вкус получен от фините газирани мехурчета и едва доловимия аромат на минерали. Газираните мехурчета и умерената киселинност стимулират апетита, а добрият баланс от минерали оставя приятен послевкус.
Acqua Panna извира в областта Тоскана. Тя е негазирана слабо минерализирана минерална вода с кристална чистота. Тя има свеж, мек и кадифен вкус с лек привкус на минерали.
S.Pellegrino и Acqua Panna са две уникални, допълващи се примиум марки води, които присъстват на масите на изисканите ресторанти в целия свят

 

 За ОРБЕЛИЯ:

 Oрбелия е семейна винарна създадена от Костадин Чорбаджийски и неговото семейство. Разпожена е в подножието на планина Беласица, до с. Коларово, на 12 км. западно от гр. Петрич. Орбелия е древното тракийско име на планинския масив и в превод означава бяла, красива планина.

Винарната отваря врати през 2013 г. и разполага със съвременно технологично и лабораторно оборудване и предлага отлични условия за винен туризъм и дегустации. Част от вината отлежават във френски, български и американски дъбови бъчви тип барик.

Събитието е на 17 майShow How TOMEKO, гр.София.