Expo World

Целият свят в едно изложение

Революцията в здравето не засяга само храненето

Премиерата на книгата предстои на 20 юни от 19 часа на етаж 3 в ParkCenter, София.

Издателство „Вдъхновения“ работи по издаването на книгата „Автоимунен палео протокол“ в продължение на две години и ето, нейната поява на българския пазар е вече факт. Авторът д-р Сара Балантайн е един от водещите експерти, специализирали се в посока автоимунни заболявания. Премиерата на книгата предстои на 20 юни от 19 часа на етаж 3 в ParkCenter, София.

 „Автоимунен палео протокол“ е ръководство, в което се разясняват причините за появата на автоимунни заболявания и се предлагат практически стратегии за прилагане на промените в храненето, но и далеч извън него, както и подобрение на цялостния начин на живот. „Дори при изобилието от справочници и готварски книги за алтернативна медицина и палео хранене, с които разполагаме днес, никога не сте виждали книга като тази“ споделя Роб Улф, рецензент на американското издание на книгата и автор на редица книги, свързани с палео режима на хранене.

Опитът на Сара Балантайн с научните изследвания в областта на медицината, както и собствените й здравословни проблеми,  й помагат да създаде палео протокола и да го приведе до разбираем език, така че неговите закони да достигнат до всеки, който е решил да го следва. Специфичното в тази  книга е, че предоставя информация не само за начина на хранене, но и за въвеждането на цялостна промяна във всички аспекти на живота, често пренебрегвани от диетолозите и от лекарите. Тя обяснява как регулирането дейността на имунната система, за да може тялото да спре да се самоатакува, зависи от начина, по който подреждаме ежедневието си – от събуждането до заспиването в дълбок и пълноценен сън. „Темата не се изчерпва с това какво ядете“ споделя още Роб Улф. Книгата акцентира на важността на съня, движението, нивата на стрес, както и дали организмът регулира добре нивата на най-различни хормони, оказващи влияние върху имунното здраве.

След успехът, който отбеляза книгата на Изабела Уенц „Тиреоидит на Хашимото“, издателство Вдъхновения за втори път се доверява на д-р Радослав Тошков от Медицински център DeTox за рецензията на книгата „Автоимунен палео протокол“. Тази книга се отличава с начина, по който е написана. В този смисъл палео подходът не само обяснява кои са нужните промени, но набляга и върху мотивацията за постигането им. Четивото е увлекателно, защото Сара Балантайн е успяла да синтезира прагматични идеи – така списъкът с правила за подобряване на здравето става реално изпълним.

Книгата „Автоимунен палео протокол“ запълва   липсващата част в литературата по темите за автоимунните заболявания и имунното здраве като цяло. Нейната идея, че цялостният начин на живот заема централно място в лечението, достига до читателите на езика на мотивирания човек, готов да се бори и да внесе промяна в живота си. Очаквайте повече информация за премиерата на книгата, която ще се състои на 20 юни от 19 часа на етаж 3 в ParkCenter, бул. Арсеналски 2, град София.

Събитието във Facebook

Можете да поръчате книгата на: https://bit.ly/2KTcp4R