Expo World

Целият свят в едно изложение

Министър Нанков връчи дипломи на зрелостници от гимназия „Екзарх Йосиф І“ в Ловеч

Той се обърна и към ръководството на гимназията с адмирации за изключително високото качество на обучение

IMG-20180618-WA0002

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков връчи дипломи на зрелостници от 65-ия випуск на Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф І“ в Ловеч.   

„Развълнуван съм, не само защото това е най-старото езиково училище в България и днес ще връчим 8264 –та диплома. А защото вашите преподаватели и родители ви научиха не само на езици, но и на честност, на морал, на онези качества, които вие ще продължите и ще възпитавате. Много от вас ще учат в чужбина. Призивът ми към вас е – да, трупайте знания в чужбина, но винаги се сещайте за България, върнете се по родните си места при вашите семейства и приятели, в страната, която разчита на вас и в която вие ще се чувствате у дома“, каза министър Нанков в приветствието си към зрелостниците. 

Той се обърна и към ръководството на гимназията с адмирации за изключително високото качество на обучение в училището.

На добър час по „магистралата“ на живота! „Шофирайте“ разумно и най-важното – във вярната посока!  Бъдете добри и достойни възпитаници на езиковата гимназия в Ловеч“, обърна се министърът към младите хора.

На церемонията Николай Нанков и директорът на учебното заведение Радослав Хитов наградиха първенеца на випуска – Радина Караиванова.

Още 12 ученици завършиха с отлични дипломи.