Expo World

Целият свят в едно изложение

Автоимунните заболявания се лекуват чрез цялостна промяна

Издателство „Вдъхновения“ събра експерти в здравословния начин на живот

На 20 юни от 19 часа в Park Center, София, издателство „Вдъхновения“ представи новата си книга, плод на дългогодишна работа в проучването на автоимунните заболявания. Книгата „Автоимунен палео протокол“ на американския автор Сара Балантайн, PhD, провокира интереса на хора, водещи дългогодишна борба с автоимунно заболяване. Събитието приветства повече от сто гости, сред които членове на различни групи и организации, занимаващи се с проучването и лечението на автоимунни заболявания. За екипа на издателство „Вдъхновения“ празникът беше специален, защото наскоро издателството отбеляза две години от издаването на първата си книга, както и своя рожден ден.

 За автоимунните заболявания няма една-единствена причина. Вместо това комбинацията от фактори „съзаклятничат“, за да създадат среда, която благоприятства развитието на тези заболявания“, споделя авторката Сара Балантайн в Първа част от книгата. Премиерата на „Автоимунен палео протокол“ събра експерти по здравословен начин на живот да разкажат повече за различните важни компоненти, които влияят на борбата с автоимунни заболявания.

В събитието взеха участие експерти по здравословен начин на живот, сред които Надя Петрова. Нейният съвет към хората, страдащи от автоимунни заболявания, е да се следят нивата на важни за тялото вещества, за да не се стига до техния дефицит, който може да е причина за отключване на самото заболяване или да доведе до друго. „Проблемът е, че се фокусираме върху това, какво да не ядем – махаме глутен, ядки, бобови растения и всъщност накрая не си задаваме въпроса как си набавяме ценни вещества“, акцентира тя по време на своята лекция.

Сънят е един от най-важните елементи по време на лечението. На тази тема Сара Балантайн посвещава отделна глава в книгата. „От момента на раждане до края на живота си човек има нужда от различно количество сън. Сънят влияе на всяка част от нашия живот – физическо, емоционално, психическо здраве“, споделя холистичният терапевт и авиационен инструктор Гергана Радович, която се включи с видео по време на премиерата. В края на своята лекция Гергана Радович демонстрира една от ТЕС практиките, които въздействат върху блокираната в определени точки на тялото енергия, важна за следването на палео протокола.

Предприемачът в сферата на персонализираната медицина Боряна Герасимова пък разказа за значението на социалната среда и на мястото, на което живеем, когато се борим със своето автоимунно заболяване. Тя приема за своя кауза популяризирането на превенцията за социално значими заболявания с помощта на генетични изследвания – инструментите на персонализираната медицина. Десислава Славчева – кулинарен блогър и личен готвач, който приготвя ястия, следвайки стриктно протокола на Сара Балантайн от четири месеца, сподели свои впечатления с гостите. Тя разкри и начини, по които можем да внесем разнообразие в менюто си с помощта на подправки, за да не усетим разлика във вкуса, когато следваме хранителния режим на палео протокола.

Част от програмата на събитието беше представянето на важните за лечението етерични масла DoTerra, както и маслата Healthy You от Веселина Пенкова и Даниела Сечкова. Веселина Пенкова е основател на Facebook група за автоимунни заболявания, в която помага на хиляди жени в България. Тя сподели своята история за дългогодишната си борба с автоимунното заболяване Хашимото. Гостите имаха възможността да се запознаят и с  продуктите на My Mineral Make Up – „Минерална козметика“, които щадят кожата и спомагат за лечението на рани, белези и акне по естествен начин. В края на събитието всички присъстващи участваха в томбола с награда за втората книга на Изабела Уенц „Протоколът Хашимото“, където бяха изтеглени трима печеливши.

Книгата „Автоимунен палео протокол“ е ръководство от медицинската литература, което дава отговор на редица въпроси, свързани със справянето с автоимунни заболявания. Интересът към нея е първата стъпка, която мнозина направиха по своя път към промяната.

Можете да поръчате книгата на: https://bit.ly/2KTcp4R

 Издателство ВДЪХНОВЕНИЯ е специализирано в публикуване на книги със здравна тематика. Мисията на екипа е да публикува само проверени концепции за здравословен начин на живот. Сред заглавията са книги, с помощта на които читателите могат да приготвят здравословни рецепти бързо и лесно. Книги, които помагат да бъдат решени специфични проблеми и неразположения по естествен път. Книги, които вдъхновяват за дълготрайни промени към по-добър живот в лесни стъпки. Заглавията преминават през редакторска селекция, специализираните текстовете и термини се проверяват и консултират от професионален екип редактори и консултанти в съответните медицински области. Рецептите за храни и напитки се тестват, преди да бъдат публикувани.