Expo World

Целият свят в едно изложение

За първи път „Интер карс Експо България 2018“

Дрифт на камиони за първи път у нас

untitled

Утре, 30 юни, от 11.30 часа в Международен панаир Пловдив ще се състои уникално дрифт шоу на автомобили, мотоциклети и за първи път в България – дрифт на камиони. Шоуто е част от програмата на специализираното изложение за резервни части „Интер карс Експо България 2018“.

 В дрифт шоуто ще участва Мачей Олексович, президент на  „Интер карс“ и професионален рали пилот, както и хърватинът Матия Подхрашки – рекордьор на Гинес за най-голямо разстояние изминато на челна стойка (4,3 км) и европейски рекордьор за най-дълго балансиране на предна гума. На пистата в панаирния комплекс ще излезе и единственият в света автомобилен пилот, който управлява автомобила само с крака – полякът Бартек Осталовски – специален гост на събитието. В моторното шоу ще участват седем български пилоти, които са най-добрите в този спорт. За първи път у нас ще се проведе дрифт шоу с камиони, в който ще видим професионалните дрифтъри от Полша Матеуш Фиял и Адриан Затон. 

 

Демонстрациите са организирани в три серии – от 11.30 часа, от 13.30 часа и от 15.30 часа.

 

„Интер карс Експо България 2018“ се организира от компанията „Интер карс“ в различни европейски държави, а сега – за първи път и в България. В изложението в панаирното градче участват над 70 от най-големите производители на автомобилни части, инструменти, сервизно оборудване и аксесоари. Компанията организатор е основана в Полша през 1990 г., а днес има клонове в единадесет държави и предлага над 2 200 000 артикула.