Expo World

Целият свят в едно изложение

Най-голямото събитие на европейската морска общност с престижна номинация

Бургас бе домакин на годишната среща на министри, кметове, учени и експерти от Европа

Най-голямото годишно събитие на морската общност – „Европейски морски ден“, получи заслужена номинация от Морските Оскари, които ще бъдат връчени на 17 август в курорта Златни пясъци.
Престижната двудневна конференция, която се провежда ежегодно в различни държави, бе част от календара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. У нас тя се проведе на 31 май и 1 юни т.г. в Бургаския свободен университет.

Повече от 800 участника от цяла Европа, наред с министри от всички черноморски държави, Еврокомисарят по околната среда г-н Кармену Вела, политици, областни управители, кметове, представители на национални и европейски агенции и институции, учени и морски експерти, НПО, рибарски сдружения и други, бяха част от събитието.
Мащабната конференция бе организирана от Община Бургас, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Генерална дирекция Морско дело и рибарство на Европейската комисия. След проведен конкурс за обществена поръчка на община Бургас, фирма Меркурий-97 ЕООД бе избрана за изпълнител по „Организация, управление и логистика“ на събитието. 
Целта на мероприятието бе да повиши видимостта на морските бизнес сектори и да промотира интегриран подход към разрешаването на морските въпроси.
По време на работните срещи на конференцията бяха засегнати актуални теми, свързани с устойчивостта на дейностите по опазване на океаните и моретата на планетата. 
Наред с конференцията, се проведе и изложение, на което участниците представиха резултатите от своята работа. За първи път Европейският морски ден  е организиран през 2008 г., а досега домакини са били Брюксел, Рим, Гьотеборг, Атина, Бремен и др.

  Най-добрите постижения в морския ни регион са номинирани от партньорите на четвъртото издание на Морските Оскари 2018, припомнят организаторите на морските награди VIP Communication PR.

Основна цел на годишните награди Marine Lifestyle Awards 2018 е да подпомогнат популяризирането и отличаването на добрите практики и успехи на Черноморските компании.
Конкурсът има и социално измерение – целогодишната кампания на PR-агенция ВИП Комюникейшън е за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP-Academy.  

Повече информация тук:    http://www.vipcompr.com