Expo World

Целият свят в едно изложение

Ръст на участниците на Добрички панаир

Награди за най-успешните изложители

Близо 70 фирми от страната и чужбина вече потвърдиха участието си в международното изложение „Селското стопанство и всичко за него“ при 20 на сто ръст на компаниите, които за първи път ще се представят на форума, съобщиха от „Добрички панаир“ АД – организатор на събитието. Изложението ще представи в 26-ото си издание последните новости в агросектора в дните 28-31 август в спортния комплекс „Простор“ в Добрич.
Сред най-новите участници са фирми от Гърция, Украйна и Турция, които ще предлагат техника за обработка на полетата с лавандула и други етерично-маслени култури и за прибиране на реколтата, оборудване за товарене и разтоварване на зърно, сеялки и други селскостопански машини, информира изпълнителният директор на „Добрички панаир“ Звезделина Иванова. Заедно със семена от най-новите сортове пшеница за есенната кампания, земеделските производители ще могат да купят на панаира и разсад от лавандула, безсмъртниче, бял равнец и други етерично-маслени култури, които се смятат за хит.
На панаира ще се предлагат и нови модели трактори, комбайни, малогабаритна техника, съоръжения за животновъдството, сушилни инсталации, поточни линии за почистване, сортиране и обеззаразяване на семена, препарати за растителна защита, торове и други, посочват организаторите.
„Добрички панаир“ ще отличи с награди най-успешните изложители.