Expo World

Целият свят в едно изложение

Финансово планиране – какво е и за кого е?

Лекторите на експо Моите пари са представители от банковия сектор, взаимни фондове, Българската фондова борса, финансови и кредитни консултанти

Второто издание на Експо „Моите пари“, единственото събитие в България, посветено на управлението на личните финанси, ще се проведе на 27 и 28 октомври в конферентния център Интерпред, зала София, под надслов „Разкодирай твоите финанси“. Акцентът тази година ще бъде поставен върху планирането на личните средства, особеностите на имота като дългосрочна инвестиция, пенсионното осигуряване и какви са начините да изберем най-подходящия кредит за нуждите си. Специална част от изложението ще бъде щандът на Централния депозитар – и тази година посетителите ще могат да проверяват безплатно своите бонови книжки – какви акции имат и на каква стойност.

 

Деян Василев, управител на финансовия портал MoitePari.bg и един от хората, стоящи зад идеята и организацията на Експо „Моите пари“, споделя, че макар финансовото планиране да е сравнително нова услуга на българския пазар, хората все повече прибягват до нея осъзнато. „Миналата година експото показа, че при тези ниски лихви по депозитите хората все повече се интересуват от това как да управляват спестяванията с по-добра очаквана доходност“, подчертава той.

 

В семинарната програма участие като лектори ще вземат представители от банковия сектор, взаимни фондове, Българската фондова борса, както и финансови и кредитни консултанти. Лекциите ще бъдат обособени в 90-минутни тематични панели, като всеки един ще се състои от три презентации с продължителност 20 минути. Една от интересните лекции ще запознае посетителите с последните иновации в банкирането и актуалните възможности за теглене на кредит.

 

“Експо „Моите пари – Разкодирай твоите финанси“ е насочено към всички, които искат проактивно да контролират финансите си”, споделя още Деян Василев. Той допълва, че става въпрос най-вече за хората, които могат да си позволят да спестяват дори 100 лева месечно, но искат да управляват тези спестявания с правилните инструменти, за да постигат своите финансови цели и да бъдат отговорни към себе си и близките си. 

 

Очаква се силен интерес и от млади професионалисти и студенти, които са в началото на своя житейски и професионален път и осъзнават ползите от разумното финансово планиране. Именно за тях решенията в тази сфера са особено важни и ключови, тъй като, “ако си зададем въпроса кога е най-добрият момент да започнем да спестяваме за пенсия, отговорът е вчера” – подчертава Деян Василев.

 

Също така, подобно на миналата година, в рамките на изложението ще бъде разположен специален кът за деца над 6 години, а в семинарната програма ще бъдат включени лекции за финанси за деца. Повече подробности за дейностите за най-малките ще бъдат публикувани в програмата на събитието.

 

Експо “Моите пари – Разкодирай твоите финанси” ще се проведе на 27 и 28 октомври в конферентния център Интерпред със свободен вход. Всички, които са извън София или не могат да присъстват, ще могат да следят семинарната програма чрез онлайн видео стрийм по Фейсбук.

 

Повече информация за Експо “Моите Пари”, програмата и лекторите може да научите на сайта на събитието.

***