Expo World

Целият свят в едно изложение

Община Казанлък с престижна номинация за лидер в строителството

Развитието на инфраструктурата с отличие от LUXURY Property AWARDS 2018

Развитието на инфраструктурата и благоустройството в българските общини получи висока оценка от международното жури на осмото издание на наградите LUXURY Property AWARDS 2018, които ще бъдат връчени на 10 октомври в хотел Premier BW Airport Sofia.

Сред номинираните е община Казанлък, която има десетки реализирани благоустройствени и инфраструктурни проекти. С тях общината  се нарежда в челните позиции на лидерите в развитието на строителството у нас.

Наред с подобряването на благоустройството, общината разработи и проекта за иновативния културно-исторически комплекс „Светът на траките“, който ще бъде изграден на 20 дка между град Шипка и могилите Грифони и Хелвеция, в чиято близост се намират небезизвестните тракийски гробници „Шушманец, „Оструша“ и „Голямата Косматка“.
Проектът предвижда множество интересни обекти за посещение, които ще запознаят туристите с историята, живота и културата на траките. Ще бъде изграден музей, представляващ тронна зала, където ще бъдат показани восъчни фигури на тракийски царе. Специална зона ще представя тракийските занаяти и бойни умения чрез демонстрации. Ще има също 4D киносалон, както и умален модел на Долината на тракийските царе.

 

Чуждестранни експерти ще оценяват и тази година кандидатите за Стротелните Оскари. Конкурсът, организиран за осма поредна година от агенция за публични комуникации VIP Communication PR, ще отличи строителството от високия клас, което доказа, че е на европейско и световно ниво. Подробности в сайта на организаторите: http://vipcompr.com/

Събитието ще популяризира и инициативата на PR-агенция ВИП
Комюникейшън за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP България.