Expo World

Целият свят в едно изложение

Да опиташ уискито на колекционера

Пловдив е домакин на първото за България Old & Rare Whisky Show

Whisky show FB

На 9, 10 и 11 ноември Пловдив празнува автентичния дух на истински доброто уиски и старите традиции в производството на напитката с първото за страната ни Old & RareWhiskyShow. Форматът на фестивала е ексклузивен не само за България, но и за Европа, като досега такова шоу е провеждано само в Лондон и Глазгоу. Фокусът на шоуто е върху представянето и дегустацията на стари и редки за съвременния пазар премиум уискита, емблематични и редки стилове уиски, както и върху производствени техники и практики, познати само на най-запалените уиски колекционери.   

Old & RareWhiskyShowPlovdiv 2018 ще се проведе в хотел Империал, където почитателите и колекционерите на напитката, както и всички представители на уиски индустрията ще могат да опитат от над 200 различни редки и стари екземпляра с голяма стойност.

Организаторите от Чист. Зрял. Малц Асен Станев и Георги Точев са подбрали стари етикети, бутилирани преди четири, пет и дори повече десетилетия, лимитирани релийзи, особено редки бутилки с колекционерска стойност, както и ревниво пазени предложения на независими бутилировачи. Разнообразието от извънредни вкусове ще може да бъде дегустирано от всеки посетител на съответна за всяко уиски цена за 10 мл.

Специален гост на Old & RareWhiskyShowPlovdiv 2018 е световноизвестният уиски писател, критик и консултант Джим Мъри. Авторът на ежегодния справочник WhiskyBiblе, който с всяко ново издание предоставя дегустационни бележки и рейтинги за около 1000 нови за „библията” уискита, заедно с над 3000 вече познати, като също така раздава едни от най-престижните награди в индустрията, които нерядко определят стойността, а и бъдещето на дадено уиски.

Джим Мъри ще води две специални събития. В събота, 10 ноември, мистър Мъри ще изнесе лекция и ще представи официално своята WhiskyBible 2019, както иизключително любопитни истории свързани с книгата. На събитието ще може да закупите самата WhiskyBible 2019 и дори да получите автограф от автора!

По-късно в същия ден той ще проведе дегустация на сляпо на специално подбрани от него уискита.

Освен шоуто на Джим Мъри, програмата на пловдивския Old & Rareфестивал включва още много събития и майсторски класове с фокус единствено и само върху редки и стари уискита.

Специални изложители на Old & RareWhiskyShowPlovdiv 2018 са международни марки и компании и местни специализирани уиски барове, както и частни колекционери. Шоуто е регионално промотирано и ще бъде посетено и от уиски ентусиасти и колекционери от Румъния, Турция, Чехия, Словакия, Гърция.