Expo World

Целият свят в едно изложение

Отличия за 1 ноември

Шампионката Дейзи Ланг, създателят на исторически парк № 1, Патриция Кирилова и рокери с награди за родолюбие

Трикратната световна шампионка по бокс Дейзи Ланг – Деси Кирова, създателят на най-големия исторически парк в света Ивелин Михайлов и неговата фондация Въздигане, журналистката и пи ар Патриция Кирилова и рокерите от Български мотористи – начело с Георги Коларов, бяха отличени с награди за родолюбие вчера в салона на Съюза на българските журналисти.

Ивелин Михайлов и екипът на  агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION –  Патриция Кирилова и Дончо Георгиев, получиха също почетна награда за всеотдайна работа по патриотичното и родолюбиво възпитание на подрастващото поколение от Борис Николов – председател на военнопатриотичните и родолюбиви организации, подписали меморандума „Една детска сълза – една молитва“. 

Призовете за  родолюбие и принос в дейността на Международната Организация на обединените българи бяха връчени от председателя на ООБ Живко Бъчваров. 

 По време на събитието бе и официалната премиера на книгата „ЗАВЕТЪТ НА КУБРАТ“, а  авторите от изследователския екип „Руните Говорят“ също бяха отличени с почетни призове от Организацията на обединените българи. 

 Екипът вече направи преводи от българските руни и изнесе истинските факти от българската история, оставени от нашите предци за поколенията след тях.

„Хубаво е да има и други извори за сравняване на информацията освен българските руни, но в повечето случаи се вижда, че чуждите извори противоричат на написаното от нашите предци, затова само по изключение  цитираме чуждите хроники  и летописи. А именно те са в основата на повечето  популярни анализи и коментари  за българската история до днешна дата. Пък и доста системно са унищожавани български  писмени извори и не малко артефакти. Затова е нужно да си изготвим собствен анализ, свое разкриване на причинно-следстените връзки, свои коментари на текстовете, писани от предците ни“, казват авторите на книгата  Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова,  Стефан Ганев, Николай Иванов и Даниел Калчев.

Изследователският екип „Руните Говорят“ е автор и на фотоизложбата „Неразказаната приказка на българската история“, дебютирала в Националния Музей на Образованието и след това в Кърджали и  подкрепена от  Посолството на Кралство Мароко в РБългария, начело с Нейно Превъзходителство г-жа Закиа ел Мидауи, припомня ВИП Комюникейшън. Изложбата премина през Кърджали,  гостува и на международния фестивал на културата в галерия ТРАКАРТ в Пловдив.