Expo World

Целият свят в едно изложение

Дует “Пирин”, Цвети Радойчева, Галиана Арсова и млади таланти пеят за Балканските туристически Оскари

Туристически компании и хотели от България, Турция и Македония са финалисти в конкурса тази вечер

Duet_Pirin_PF2017

В ритъма на българския фолклор и на златните ни шлагерни хитове ще премине  четвъртото издание на Балканските туристически Оскари. Церемонията ще се състои тази вечер в хотел Премиер Бест Уестърн София, съобщават организаторите от VIP Communication.

Специален гост на програмата на гала-вечерта ще бъде уникалният дует ПИРИН, който е част от фолклорния каталог на музикална компания Ара мюзик. Част от талантливата млада двойка е Румен Иванов,  роден през 1987 г. и израстнал в самоковското село Бели Искър. В семейството му винаги на почит е била македонската песен. Издирва и обработва песни от македонския край, така прави и първите си крачки като композитор и аранжор. Изявявал се е на много конкурси, където изпълнява и свои авторски произведения и печели редица награди. През 2008 г. среща своята дуетна половинка Радостина Димова,  лауреати са на много международни фолклорни фестивали и конкурси в страната и зад граница. Участват и в международния фестивал „Пирин Фолк“, където през 2018 г. печелят специалната награда на Фен ТВ с песента „Биляна охридянка“.
Освен двойка на сцената, Радостина и Румен са двойка и в живота, като споделят и общото си хоби: разходки сред природата, като страст им е планината. Видеоклипове на Дует „Пирин“ се излъчват в програмата на телевизия Фен Фолк ТВ.  

В програмата на гала-вечерта  ще пее и звездата от Мюзик Айдъл Цвети Радойчева – едно от най-ярките имена на съвременната българска музика, както и нашумялата с участието си в “Черешката на тортата” Галиана Арсова. Младите таланти от вокална група  “Мюзик бокс” с музикален педагог Катина Димитрова също ще поздравят призьорите от церемонията.

Водещи на вечерта ще бъдат журналистката и пи ар Патриция Кирилова заедно с телевизионния водещ Васил Мавриков. 

Сред финалистите в Балканската надпревара са туристически фирми и хотелиери от България, Турция и Македония. 

Журито оцени високо хотел Романтика Плаза Дойран – Македония, който е синоним за безупречно обслужване в туристическата перла в южна Македония. С изглед към  Дойран, хотелът предлага истинска романтика за гостите си на брега на езерото,  свързвано с много легенди и исторически моменти. Един от водещите туроператори в съседна Турция – Кошукавак Туризъм, също е сред финалистите на конкурса.

  Основно място в дейността на фирмата заема организирането и реализирането на пътувания за запознаване с туристическите дестинации, с културата, с бита на Балканските страни и народи.

Както и проявите, които организира в България през през зимния сезон – ваканционни почивки, провеждане на семинари, конференции и др.  С партньори от град Охрид -Македония са осъществени над 60 хил.нощувки на турските туристи в балканските страни.

Само в хотел Рамада-София през 2017 г. има реализирани над 7200 нощувки.

 Специални гости на церемонията ще бъдат посланици от Балканските страни, депутати, представители на държавните институции и на браншовите организации. Както и медийните партньори на събитието.