Expo World

Целият свят в едно изложение

SHELL подкрепя средното образование в Приморско

Всеки месец в търговските комплекси Shell в България се обслужват повече от 1 милион клиенти

Със съдействието на Shell и община Приморско в СОУ „Никола Вапцаров” в гр. Приморско бяха предоставени учебни лабораторни пособия и уреди за кабинетите по химия, физика и биология за учениците от V до XII клас. Това включва набор за анализ на вода, почва и обща екология, станция за мониторинг на въздуха, метеорологична станция, микроскопи и др.В допълнение, като част от проекта, учителите по природни науки ще могат да се възползват от програми за обучение с цел повишаване на тяхната квалификация.

 

„Радваме се да подкрепим община Приморско в развитието на образованието в природните науки. Образованието в науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM) е основен приоритет за Shell когато говорим за социални инвестиции в световен мащаб, защото смятаме, че тези умения са от съществено значение за развитието на енергийния сектор. Надяваме се новото оборудване да стимулира учениците да развият своите таланти и тук да се изградят бъдещите млади учени и изобретатели на  България коментира г-жа Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

„Една известна сентенция казва, че училището е работилница, където се формира мисълта на подрастващото поколение, и трябва да го държите много здраво, ако не искате да изпуснете бъдещето от ръцете си. С мисълта, че децата са нашето бъдеще и с грижата за тях, избрахме да осигурим пособия за часовете по биология, химия и физика. Считам, че възможността децата да работят в екип, провеждайки различни опити ще повиши интереса им към природните науки  и изследователската дейност. По този начин образованието, което осигуряваме, ще бъде ориентирано не само към усвояване на определени знания от учениците, но и към развитие на личности с познавателни и творчески способности“ сподели г-н Димитър Германов, кмет на община Приморско.

Проектът стана възможен благодарение на дарение от Shell в размер на 55 000 евро.

През 2018 г. Shell финансира построяването на две детски площадки в Стария Несебър и  обновяването на многофункционална спортна площадка. в гр. Поморие. Проектът в гр. Приморско е третият реализиран от инвестиционната програма в шестте южно-черноморски общини Несебър, Поморие, Бургас, Приморско, Созопол и Царево, където Shell ще подпомогне местните социално-икономически приоритети и проекти свързани с образованието, спорта, културата и околната среда. Общата стойност на проектите възлиза на 850 000 евро.

 

 

 

 

 

 

търговия с петролни продукти със своите 100 обекта. През този период компанията въведе и утвърди високотехнологичните горива Shell V-Power, услугата euroShell Card за отложено плащане и ефективно администриране на автопарка на бизнес клиентите, както и програмата за лоялност ClubSmart. Всеки месец в търговските комплекси Shell в България се обслужват повече от 1 милион клиенти.

Компанията Shell разшири своето бизнес присъствие в България и навлезе в дейностите по търсене и проучване на нефт и природен газ. С решение на Министерски съвет от 16 октомври 2015 г. Shell Exploration and Production (LIX) BV получи разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ в площта „блок 1-14 Хан Кубрат“ (с предишно наименование  „блок 1-14 Силистар“), разположена в континенталния шелф и в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море. Това бе последвано от подписване на договор за търсене и проучване на 23 февруари 2016 г. с Министерство на енергетиката. Договорът за проучване на блок „Хан Кубрат“ е за петгодишен срок, с право на две удължения  от по две години. С решение на Министерски съвет от 21 април 2017г., последвано от подписване на допълнително споразумение към договора за търсене и проучване, правата и задълженията по разрешението за търсене и проучване на нефт и природен газ бяха прехвърлени на Shell International Exploration and Development Italia S.P.A, считано от 01.08.2017 г.

От октомври 2017 г. Shell разшири своя бизнес в България, като добави доставката на авиационно гориво към бизнес портфейла си в страната. Shell & MOH Aviation Fuels Bulgaria, която е 100% дъщерно дружество на Shell & MOH Aviation, ще бъде доставчик на Летище София, което е най-голямото летище в България.