Expo World

Целият свят в едно изложение

Доброволци правят Коледни подаръци за бедните пенсионери от Северозапада

на лична отговорност”, споделя Лора Мартинова.

Идеята провокира десетки местни жители

Социалните мрежи се активираха и в подкрепа на най- северозападната част на България – град Кула, където доброволци се обединиха около инициативата “Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда”, за да направят празника по добър, топъл и по-светъл,  за най-бедните възрастни хора.

Кампанията се организира от Лора Мартинова и екип от добротворци.   

40 пенсионери, повечето над 80 години, самотни и тежко болни от град Кула и селата Цар Петрово, Тополовец, Полетковци, Старопатица, Извор махала, Големаново, Коста Перчево, ще получат пакети с трайни хранителни продукти.

„Така, само няколко дни преди Коледа, когато всички трябва да покажат добрина и да дадат добра дума, ще се организира масова приятна изненада за хората в нужда. Представете си какво е да оцеляваш със по малко от 200 лева на месец на места почти безлюдни и трудно достъпни. Те са крайно недостатъчни в декемврийския месец и този жест на топлота,толерантност и уважение към възрастните е въпрос на лична отговорност”, споделя Лора Мартинова.

Идеята провокира десетки местни жители, читалището и местната власт от сърце да напазаруват  най-необходимите продукти за възрастните хора.