Expo World

Целият свят в едно изложение

JA България получи награда „Организация модел“ на JA Европа

Наградата е на организации от европейската мрежа постигнали над 80 % по всички показатели за качество на цялостната си дейност

Джуниър Ачийвмънт България изпраща годината с отличие – наградата „Организация модел“ от JA Европа за високия стандарт на работа и впечатляващи постижения, демонстрирани през учебната 2017/2018 година.

 Наградата се дава на организации от европейската мрежа на Джуниър Ачийвмънт, които са постигнали над 80 % по всички показатели за качество на цялостната си дейност през годината. Показателите са разделени в 5 категории: образование (ръст на броя ученици и учители, участващи в JA програми, участие на бизнес консултанти в образователния процес, предоставяне на достъп до предприемачески програми за ученици от всички етапи на образованието, т.нар. progression model), активен принос към дейностите на европейската мрежа, финансово представяне, брандинг и въздействие. България постигна общ резултат от 90.5%, като в цялата европейска мрежа от над 40 организации има само две, които са постигнали по-добри резултати през миналата учебна година – Швеция и Люксембург.

 

„Щастливи сме да бъдем носители на това отличие и то е важно за нас, защото откроява организациите, които са еталон и вдъхновение за мрежата на JA като цяло. Образователната философия на JA се базира на методите на учене чрез правене и смесено обучение с използване на дигитализирано интерактивно съдържание и високи технологии, а това е на практика образованието на 21 век, от което всеки млад човек има нужда. Бизнесът и хората от практиката участват с нас в създаването на образователно съдържание, в разработването на политики в областта на образованието и предприемачеството, както и подкрепят преподавателския процес. Учителите, които преподават програмите на JA са иновативните и проактивните учители, които родителите искат да видят в класната стая. Затова тази награда е признание както за нас, така и за труда и усилията на всички, които са до нас в този важен процес – учителите, менторите от бизнеса, корпоративните и институционалните партньори. Благодарни сме за устойчивите партньорства, които сме изградили през годините.“ – каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

 

За 21-годишната си история JA България е носител на наградата „Организация модел“ няколко пъти, като организацията е получавала и наградатаза качество  на JA Европа, „T. Bata Quality Award. Екипът наJA България вярва и работи за каузата „От предприемчиви хора към щастлива нация“.