Expo World

Целият свят в едно изложение

Кой ще грабне наградите на БАИТ

2 седмици остават до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2018 г.

До този момент са направени 15 регистрации в 9 категории на конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2018 г.

Подадените кандидатури разкриват детайли за предизвикателствата да наложиш продукта си в силно конкурентния световен пазар, внедряване на ИТ продукти и услуги в други сектори, както и реализирани дигитални проекти в полза на българските граждани:

  • собствен офис пакет, който има над 300 милиона потребители в световен мащаб и е пряк конкурент на най-големите технологични гиганти.
  • първият за България дигитален асистент в медицинския сектор. Чатботът е напълно специализиран да води естетична консултация с отделни пациенти.
  • удостоверителни и квалифицирани удостоверителни услуги, предоставяни за пръв път от държавна администрация в България – всички регистрационни услуги по Закона за туризма ще са достъпни с един клик и през смарт телефон.

Надпреварата в категорията Журналистически принос и в това издание е доказателство за все по-задълбоченото познаване на ИКТ сектора, водещо до анализи, отразяващи развитието му в страната. Подадените до момента кандидатури разглеждат как глобални новости като блокчейн технологията и фалшивите новини засягат всекидневието на потребителите, като в същото време не пропускат и теми като модерно и качествено образование за българските деца и позитивни примери на успели в чужбина млади българи, наградени за постижения в компютърните науки. 

Регистрацията в „Наградите на БАИТ“ за 2018 г. е безплатна и ще бъде отворена до 24.00 ч. на 14 януари2019 г. включително на http://bait-awards.bg/pages/Registration/.

В конкурса могат да участват компании, регистрирани в България по българското законодателство, български организации и институции, лица и екипи, работещи за тях.

Желаещите да представят своите успешни ИТ решения, услуги и проекти в една или повече от следните категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистически принос, Държавна администрация, Общинска администрация, Start Up Компания, Успешен български ИКТ продукт, Значителен корпоративен ИКТ проект, Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения и Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света.  

Наградата на БАИТ за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

По традиция кампаниятаи церемонията по награждаването на победителите се провеждат под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.

Победителят във всяка категория ще получи ваучер от Сиела Норма, за чиято стойност могат да закупят книги в книжарници Сиела. Като официален партньор на БАИТ, СуперХостинг.БГ ще предоставина победителя във всяка една категория, хостинг и домейн за една година.Предстои обявяването на още предметни награди, които Солитрон Българияще предоставят на победителите.

Последните 7 издания на конкурса на „Наградите на БАИТсе провеждаха под патронажа на Президента на Република България. Пълна информация за победителите в отделните категории по години може да се види тук.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2019г.