Expo World

Целият свят в едно изложение

Стартират европейските награди „Иновации в политиката“ 2020

Търсят се най-добрите политически
практики в България

За поредна година стартира най-големият конкурс за креативни политически практики „Иновации в политиката“. Наградите предоставят платформа за политически иновации и проекти от цяла Европа, които да служат за вдъхновение както на политиците, така и на гражданите.

 

През последните години европейската независима мрежа на Института за иновации в политиката идентифицира около 1800 примера за успешни креативни политически практики на международно ниво. На 3-и декември 2020 най-добрите проекти ще бъдат обявени отново в Берлин в Tipi am Kanzleramt. Тази година има три нови категории и двама нови партньори: SEESAME в Словакия и Кралското дружество на изкуствата в Обединеното кралство.

 

Европейските награди за иновации в политиката стартират преди три години от Института за иновации в политиката със седалища във Виена и Берлин както и партньорски офиси в 15 европейски държави. Бъдещото развитие на демокрацията в Европа и стратегическите консултантски услуги на Инситута са подпомагани от база данни с около 1800 водещи иновативни проекта и активното участие на инициаторите им от около 25 държави.

 

Три нови категории за демократични иновации

Категориите за 2020г. са преструктурирани така, че да отговорят на променящите се политически нужди. В допълнение към вече установените категории – демокрация, права на човека, общество, екология, икономика и качество на живота – 2020 ще е първата година, в която могат да бъдат представяни проекти в сферата на дигитализация, образование и регионално развитие.  Повече информация може да намерите на уебсайта на наградите „Иновации в политиката“ – https://innovationinpolitics.eu/.

 

Кралското дружество на изкуствата – нов партньор във Великобритания

Повече от 260 години Кралското дружество на изкуствата е посветено на подобряването на бъдещето на обществото. Чрез глобалната си мрежа от над 30,000 души Кралското дружество на изкуствата насърчава обмена на идеи и иновативни изследвания като също така предоставя практически решения за иницииране на промяна сред населението.

 

Едуард Щрасер, оснавател и изпълнителен директор на Института за иновации в политиката сподели, че: „За нас е огромна чест, че в Кралското дружество на изкуствата намерихме такъв добре познат и престижен партньор за работата ни в Обединеното кралство. Очакваме с нетърпение сътрудничеството ни и съвместната ни работа в името на хората в демократична Европа.“

 

Номинирайте иновативни проекти от България или станете част от европейското жури

Както през последните четири години, всички европейски граждани са поканени да номинират изключителни политически проекти от държавите-членки на Съвета на Европа до 10 юни 2020 на уебсайта https://innovationinpolitics.eu/nominate-a-project.

Следващият етап в конкурса е покана от Института за иновации в политиката за съответните избрани политически проекти, които да качат онлайн информация за своите проекти най-късно до 15 юни 2020.

 

Тази година печелившите проекти ще бъдат отново избирани от жури от около 1000 граждани на Европейския съюз. Уникалното на наградите „Иновации в политиката“ е, че всеки човек над 18 години може да стане част от журито, което оценява проектите. Всеки може да се регистрира за жури тук до 31 юли 2020.

 

Церемонията на наградите „Иновации в политиката“ ще се проведе на 3 декември 2020г. в Tipi at the Chancellery, Берлин. Кметът на Берлин, Майкъл Мюлър, отново ще присъства тази година, за да посрещне международните участници в конференцията.

 

Цялата информация относно наградите може да бъде намерена на: https://innovationinpolitics.eu/

 

Подробно описание на категориите: https://innovationinpolitics.eu/participate

 

 

# # #