Expo World

Целият свят в едно изложение

World Tobacco Europe 2020

Очакват над 8 0 фирми в Интер Експо Център

В края на месец май България ще бъде домакин на Mеждународно професионално изложение за тютюневи изделия World Tobacco Europe 2020. Съобщиха от Националната асоциация на тютюнопроизводителите – НАТ 2010.

В рамките на изложението ще се проведат две много значими за сектор тютюн мероприятия. Едното е годишно общо събрание на Европейската междубраншова организация (ELTI), която обединява европейските производителите от UNITAB и европейските преработватели на суровина SETRATAB. 10 държави членуват в организацията – Италия, Полша, Испания, Гърция, България – топ 5 производителите на тютюн в ЕС, както и Унгария, Франция, Германия, Белгия и Португалия, заедно с Швейцария, която също е член на UNITAB.

На общото събрание се очаква да бъде избран българин за председател на ELTI, съобщи Цветан Филев и допълни, че “по тази линия ние ще работим за равнопоставеност на сектор Тютюн на европейско ниво спрямо останалите култури, включително и българския тютюн да остане на тютюневата карта на Европа”.

Изложението World Tobacco Europe 2020 ще се проведе на 27 – 28 май 2020 г. в Интер Експо Центъра в столицата. Очаква се над 80 фирми и търговски представители да изложат на вниманието на над 1500 посетители тютюн, тютюнева суровина, семена, препарати, технологии за преработка и с