Expo World

Целият свят в едно изложение

Крафт фест в Бургас

Очакват се пивовари от цял свят

Наа 1 и 2 август Бургас отново ще бъде домакин на фестивала на крафт бирата, организиран от местната пивоварна Metalhead със съдействието на Общината. Събитето ще се проведе в- парк „Минерални бани“, където се намира и самата пивоварна Металхед.

Тази година се очаква във фестивала да се включат около 15 гостуващи пивоварни – най-добрите български и няколко чуждестранни. Участие ще вземе  – сръбската Dogma Brewery, основана през 2016 г. в Белград.

Пивоварната е изцяло посветена на създаването на качествено крафт пиво, за направата на което се използват само най-висококачествени естествени съставки и съвременни технологии. Всичко започва, когато Владимир Стойкович постъпва в училището по хранителни технологии в сръбската столица. Мечтата на младия Владе, както го наричат приятелите, е един ден да има собствена бирена фабрика. Тя го отвежда в Земунския селскостопански факултет, където завършва „Технология на пивопроизводството“. Следващите години в университета му дават възможност да се запознае с основни изследователски техники и подходи, доближавайки го още по-близо към света на пивоварския занаят.